La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha convocat subvencions per a la catalogació de béns immobles de pedra en sec. Aquestes ajudes també van destinades a promoure la recuperació, el manteniment, la conservació i la protecció de l’arquitectura d’aquest tipus disseminats al nostre territori.
Entre els elements de pedra en sec es troben: neveres, murs, escales, aljubs, bancals que delimiten parcel·les agrícoles, cledes i refugis ramaders, agrícoles i miners. La pedra en sec és una tècnica constructiva, normalment individual, que utilitza pedra de grandària xicoteta i que de vegades es talla lleugerament perquè hi encaixe millor. Utilitza poques eines, algunes per a l’extracció, el transport i el treball de la pedra, ja que la tècnica i l’habilitat de l’home n’és el component principal. Cultura va declarar a final de l’any 2016 Bé de Rellevància Local aquesta tècnica constructiva tradicional a la Comunitat Valenciana.
L’import econòmic que s’hi destina és de 300.000 euros. Aquesta quantitat de diners serà distribuïda de la següent manera: 120.000 euros per a la catalogació de béns i 180.000 euros per als treballs de restauració i conservació preventiva que servisca al manteniment d’aquests.
Podran optar a aquestes ajudes els ajuntaments, les mancomunitats i les associacions i les entitats sense ànim de lucre constituïdes legalment, sempre que entre les seues competències administratives i finalitats fundacionals aparega la realització d’activitats consistents en la protecció i la conservació del patrimoni valencià.
Per a la modalitat de treballs de restauració, també podran sol·licitar la subvenció les persones físiques o les jurídiques constituïdes legalment que siguen titulars del bé o de l’òrgan de la gestió d’aquest.
Es concediran subvencions per un import màxim de 10.000 euros per beneficiari, siga quin siga el cost de l’actuació que ha proposat l’interessat en la sol·licitud.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment