El ple del Consell ha aprovat  la modificació dels Pressupostos de la Generalitat per a incorporar l’increment salarial recollit en els Pressupostos Generals de l’Estat per a 150.000 empleats públics valencians i ampliar així la taxa de reposició.
Aquesta modificació pressupostària adapta les retribucions de funcionaris de la Generalitat, universitats i centres docents concertats a la llei estatal recentment publicada, la qual cosa suposa una pujada del 1,5% des de l’1 de gener, i un 0,25% addicional condicionat al fet que el PIB cresca almenys el 3, 1% i que es percebria amb efectes des de l’1 de juliol d’enguany.
Segons la seua vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, el decret llei de modificació pressupostària aprovat manté la taxa de reposició d’efectius en el 100% en serveis prioritaris, incorporant Tecnologies de la Informació, al mateix temps que s’amplia del 50% al 75% per a la resta de serveis.
A més, s’autoritza una taxa addicional de reposició del 5% per creació de nous serveis, increment de l’activitat i jubilacions, i es posa en marxa un nou procés d’estabilització del personal temporal.
El decret llei recull, tal com està fixat en els Pressupostos Generals de l’Estat, la possibilitat que la massa salarial puga incrementar-se en un 0,20% addicional amb la finalitat que les diferents administracions puguen adoptar mesures per a la racionalització de les plantilles i les retribucions.
En concret, la norma, que es remetrà a Les Corts per a la seua convalidació, permetrà, entre altres actuacions, l’homologació de retribucions lligada a la desaparició de la bretxa salarial en sectors especialment feminitzats, segons la Generalitat.
En el marc d’aquesta adaptació a la legislació bàsica estatal, s’inclouen així mateix les noves directrius fixades sobre el complement de la prestació econòmica en situació d’incapacitat temporal del personal al servei del sector públic de la Generalitat, de manera que s’elimina el descompte per baixa laboral introduït en 2012, i el nou règim de gaudi del permís de paternitat, que s’amplia a sis setmanes.
Una altra novetat és l’autorització perquè en les ofertes d’ocupació pública que es convoquen per a cobrir els efectius es puga oferir un nombre de places equivalent al 5% del total de la taxa de reposició, que aniran destinats a l’establiment de nous serveis públics, a l’increment de l’activitat estacional per l’activitat turística o per a atendre l’elevat volum de jubilacions esperades.
El decret llei autoritza una taxa addicional per a l’estabilització d’ocupació temporal que inclourà les places de naturalesa estructural que, estant dotades pressupostàriament, hagen estat ocupades de forma temporal i ininterrompudament almenys en els tres anys anteriors al 31 de desembre de 2017 en els següents serveis i col·lectius: personal d’administració i serveis generals, d’investigació, de salut pública i inspecció mèdica, així com altres serveis públics.
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment