Des del passat curs, Bétera és una de les cinc localitats de la comarca del Camp de Túria que compta amb la figura de corresponsal juvenil en els centres d’Ensenyament Secundari Obligatori. A aquest municipi se li suma la Pobla de Vallbona, Marines, Bétera, Llíria i Sant Antoni de Benaixeve.
En total, més de 30 joves de la comarca s’han encarregat de difondre totes les actuacions que en aquest àmbit es desenvolupen als pobles i en la Mancomunitat, i també, de recollir i transmetre a les administracions les inquietuds i interessos dels més joves. Per al pròxim curs s’està treballant perquè aquest programa s’estenga a altres municipis, com l’Eliana i Riba-roja de Túria.
La presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria i alcaldessa de Marines, Dolores Celda, ha destacat que “el corresponsal juvenil està jugant un paper molt important per a fomentar la participació dels nostres joves. Des de les administracions públiques hem de treballar per a motivar als joves al fet que participen, i que millor que siguen ells mateixos els que ens diguen el que els interessa i els que traslladen la informació de tots els recursos i les activitats programades als seus companys. Són les persones idònies per a transmetre’ns les seues inquietuds”.
Aquestes declaracions les ha fet durant la cloenda de la segona Trobada Intercomarcal de Corresponsals Juvenils “Joves Camp de Túria”. Aquesta trobada hi ha tingut lloc a Piles. Les finalitats d’aquest esdeveniment hi han sigut establir les línies d’actuació, coordinació i organització de cara al pròxim curs i reconéixer la labor d’aquests joves que s’han implicat activament durant el curs escolar participant en el programa de corresponsals juvenils que es desenvolupa des dels Centres de Joventut i que coordina la Mancomunitat. Entre les activitats que s’han organitzat per a aquests dos dies, destaquen una xarrada sobre influencers, sessions de assessorament, jocs i dinàmiques de grup. En aquesta iniciativa han col·laborat els ajuntaments de la Comarca i l’IVAJ.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment