La Generalitat Valenciana ha presentat la nova marca turística de la Comunitat Valenciana, una palmera més moderna i visible, adaptada a la nova denominació de l’Agència Valenciana del Turisme. Així ho indica la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, que va entrar en vigor dilluns passat, 9 de juliol.
El nou disseny d’aquesta icona turística varia la tipografia, la tonalitat blava del tronc, el qual s’ha escurçat lleugerament i s’ha modificat subtilment la inclinació per a donar millor cabuda al nou nom de l’organisme “Turisme, Comunitat Valenciana”.
Aquesta nova imatge turística ha sigut presentada en l’Hemisfèric durant la gala de celebració del seu XXX aniversari, un acte que ha congregat a prop de 800 persones, representants institucionals i empresarials de les tres províncies.
L’acte ha sigut presidit pel president de la Generalitat, Ximo Puig, acompanyat pel secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer i el dissenyador Pepe Gimeno.
El president ha destacat que el turisme en la Comunitat Valenciana suposa el 13,2% del PIB i el 14,4% de l’ocupació, “unes xifres que mostren la rellevància del sector”, “però davant les quals no cal relaxar-se”. En aquest sentit, Puig ha manifestat que s’ha d’aprofitar el moment “per a reflexionar sobre les possibilitats” d’aquest segment econòmic.
“La Generalitat -ha asseverat Puig- treballa per un turisme sostenible”, i una gestió de recursos com el patrimoni, la gastronomia o el territori que “mantinga tot el seu atractiu”.
Durant l’acte s’ha projectat un vídeo que ha fet balanç de les tres dècades de la Palmera, destacant els millors atributs turístics de la Comunitat Valenciana, així com les noves línies adoptades per l’actual Consell en matèria turística.

Orígens de la palmera turística

La palmera turística va nàixer l’any 1987 de la mà de l’Institut Turístic Valencià (ITVA) amb la voluntat d’oferir una imatge fresca, alegre i desenfadada de l’oferta turística de la Comunitat Valenciana. En el seu primer disseny, realitzat per Pepe Gimeno, estava composta per uns trets de diferents colors, realitzats amb carbonet, que es creuaven entre si. En ella estaven presents els tres colors de la bandera valenciana: blau, roig i groc.
L’objectiu, segons el dissenyador va ser “recollir la lluminositat de la nostra terra i expressar l’alegria i les ganes de viure de la nostra gent”. Més tard, amb l’arribada de l’era digital, el Govern valencià va haver d’adaptar la Palmera a les exigències de la nova tecnologia. Es va eliminar el contorn irregular que posseïa i es va transformar en un perfil vectorial molt més senzill. Així “la Palmera va passar del traç analògic al vector digital sense perdre gens de la seua identitat ni de les seues arrels”, ha detallat Gimeno.
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment