El director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta les Emergències, José María Ángel, ha apel·lat a la “màxima prudència i coresponsabilitat ciutadana davant la situació de risc extrem d’incendis forestals” que afecta els dies d’altes temperatures a tot el territori de la Comunitat Valenciana.
Ángel feia aquestes declaracions en acabar una trobada de treballat realitzada a l’Ajuntament de Xàbia entre tots els operatius que diumenge passat 8 de juliol van participar en l’extinció de l’incendi forestal que va afectar el Parc Natural del Montgó entre els municipis de Xàbia i Dénia.
Així mateix, recordava que “la ciutadania ha de ser conscient del molt que ens juguem posant en risc el patrimoni natural però sobretot les vides d’aquells que treballen en l’extinció de qualsevol incendi”. Per això va insistir que “si qualsevol persona observa una columna de fum o tenen sospites que pot haver-hi un incendi forestal ha de saber que una trucada ràpida al telèfon 112 posa en marxa tot un mecanisme de resposta que resulta fonamental”.
Ángel posava com a exemple la mobilització de l’anomenat “despatx automàtic” que es va activar, tal com marca el Pla Especial d’Incendis Forestals, el passat 8 de juliol després d’una anomenada a les 15.30 hores al telèfon 112 alertant d’un possible incendi i que “quatre minuts després ja tenia mobilitzats recursos per a la seua extinció”.
D’altra banda, cal recordar algunes de les mesures preventives en zones forestals:
– No tirar fòsfors ni puntes de cigarret.
– En dies amb previsió de foc 3 està prohibit qualsevol tipus de foc: queden prohibides les cremes agrícoles encara que tingues autorització i no es pot cuinar en zones habilitades.
– No depositar fem o qualsevol tipus de residu en la muntanya.
– No llançar coets, petards o artefactes que continguen foc.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment