La Diputació de València ha convocat per a aquest dimarts, 17 de juliol, el ple extraordinari per a la presa de possessió del nou president de la corporació i de la nova diputada, Rebeca Torró. La presidenta de la corporació, Mª Josep Amigó, i els diputats i diputades han rebut a les autoritats en el pati de la Batlia a les 11.45 hores.
Finalment, el diputat socialista Toni Gaspar ha sigut l’elegit com a nou president de la Institució Provincial pel ple per a substituir a Jorge Rodríguez. Cal recordar que aquest va dimitir després de la seua imputació per presumpta malversació i prevaricació en la contractació d’alts càrrecs en l’empresa pública Divalterra, mitjançant l’operació anomenada Alqueria.
Gaspar ha sigut elegit amb els vots a favor del PSPV-PSOE, Compromís, València en Comú i Esquerra Unida. D’altra banda, el PP ha votat a la seua candidata, la portaveu del grup, Mari Carmen Contelles, Ciutadans ha votat en contra dels dos candidats i el diputat no adscrit, Jose Enrique Aguar, ha votat en blanc.
L’elecció de Gaspar s’ha produït en un ple extraordinari celebrat vint dies després de la detenció Rodríguez, on també es va detindre als cogerentes de Divalterra, Xavier Simón i Agustina Brines, el lletrat de Divalterra, Jorge Cuerda, el cap de gabinet de Rodríguez, Ricard Gallego, i l’assessor de Rodríguez Manuel Reguart. Rodríguez va presentar el passat 2 de juliol la seua renúncia tant a la presidència de la corporació com a l’acte de diputat provincial, en la qual li ha substituït, en un altre ple celebrat també hui, la ja mencionada Rebeca Torró.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment