El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat un increment pressupostari de 2 milions d’euros en les ajudes de parcs empresarials destinades a la millora i modernització de polígons 2018-2019. Aquests, comptaven amb una partida inicial de 22,59 milions d’euros.
En aquest sentit, ha assegurat que “les ajudes de 2018 compten amb un pressupost total de 24,59 milions d’euros per a millorar 166 polígons industrials de 106 municipis i 23 comarques”. Climent ha assegurat que aquesta modificació pressupostària “permetrà subvencionar els projectes de millora com a mínim en un 70%”.
El conseller ha realitzat aquestes declaracions en un desdejuni informatiu en el qual ha detallat les ajudes de l’Ivace de 2018 per a projectes d’inversió de millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics, en la qual ha estat acompanyat per la directora general de l’Ivace, Júlia Company.
Dels polígons beneficiats, 18 corresponen a la Línia 1 (El Camp de Morvedre i El Camp de Túria) que seran subvencionades al 100%.
Com a novetat, les ajudes tenen un caràcter bianual per als exercicis 2018 i 2019. És a dir, poden ser per a projectes i/o actuacions anuals (executables en 2018) o plurianuals (executables en 2018 i 2019). D’aquesta manera, els municipis als quals se’ls concedisquen ajudes plurianuals tindran una subvenció del 100% en l’exercici 2019.
L’ajuda consisteix en una subvenció de fins al 100% dels costos considerats com a subvencionables amb limitacions: en els polígons industrials amb una superfície menor de 25.000 m, la limitació s’estableix en 3 /m; en els polígons industrials amb una superfície major de 25.000 m, la limitació s’estableix en 2 euros per m. En tot cas, el límit màxim d’ajuda serà d’un milió d’euros per polígon, àrea industrial o enclavament tecnològic.
Les ajudes es concediran sota el règim de concurrència competitiva comparant les sol·licituds presentades en els àmbits de cadascuna de les línies pressupostàries.
Cal recordar que les ajudes de millora i modernització de 2017 de l’Ivace ja han permés millorar 73 polígons industrials de 55 municipis i 8 comarques de la Comunitat amb una inversió de 23,9 milions d’euros.
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment