La 7a edició del Folkestiu arriba aquest dijous carregada d’activitats. La mostra d’estiu de música i cultura popular organitzada per l’Ateneu Cultural, en col·laboració de l’Ajuntament de Bétera i altres entitats, es perllongarà fins el pròxim dissabte 21 de juny.
L’esdeveniment proporciona espectacles gratuïts musicals, dansa i activitats culturals basades en el patrimoni musical i cultural popular i tradicional valencià i d’altres localitats de la Mediterrània.
La programació d’enguany s’encetarà a les 20.00 hores amb la inauguració de l’exposició “El Castell de Bétera: El nostre museu, la nostra identitat” a l’Ajuntament Vell (carrer Major, 12). Així, es presentarà una mostra del que serà aquest futur museu i els treballs que s’estan realitzant per tal que siga una realitat.
Tal com ens va explicar fa uns dies el mateix regidor de Patrimoni, Joano Baudés, el que es pretén en aquesta mostra és donar a conéixer a la gent la situació actual del castell i quin serà el posterior resultat després de la restauració. En aquest sentit, s’exposarà l’interés patrimonial amb què compta el mateix edifici, ja que molta gent no sap la seua verdadera història, i també se’ls detallarà el contingut que se li vol donar. Aquest espai comprendrà la història del municipi i patrimoni, el museu de la festa, els coets i el cant valencià.
La mostra es podrà visitar fins al 25 de juliol en horari d’11.00 a 1.0
0 hores i de 19.00 a 21.00 hores, excepte aquest dijous que serà fins a les 21.30 hores.

A més, a partir del dia 20 es podrà gaudir d’una visita comentada a l’exposició, tots els dies a les 19.00 hores.
D’altra banda, a les 20.30 hores pels carrers del barri vell tindrà lloc una ronda de cant tradicional valencià en homenatge al “Tio Meliton” i a Carmen “la francesa”. Per concloure el primer dia, a les 22.00 hores, els millors cantadors i versadors interpretaran les suggeriments del públic a la plaça del Mercat.
En definitiva, seran tres dies intensos de música i cultura popular, amb mercat d’artesans, sopar a la fresca, actuacions musicals, tallers, espectacles infantils i balls a la plaça.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment