(EFE) Un ximpanzé ha nascut a la vista del públic en Bioparc València, constituint el segon naixement d’enguany d’una cria de la subespècie Pan troglodytes verus, en perill d’extinció i prioritària en el programa europeu de conservació.
La nova cria ha nascut tres mesos després que ho fera una altra d’aquesta mateixa espècie, i suposa una gran alegria per a l’equip del parc, que va patir la pèrdua de l’anterior cria amb poc més de dues setmanes de vida.
El naixement es va produir el dimarts a les deu del matí, pocs minuts després que els ximpanzés isqueren de la zona interior on passen la nit a la zona exterior que recrea les selves africanes, i encara es desconeix el sexe, segons un comunicat de Bioparc.
Durant el dia del naixement, els visitants van poder contemplar a la mare agafant a la cria, encara amb el cordó umbilical i la placenta, i durant les hores posteriors ja s’ha vist mamar al bebé, la qual cosa és signe d’una evolució favorable de tots dos.
El comportament del grup, format per un mascle i cinc femelles, és “tranquil” i presenta molta curiositat davant l’arribada del seu nou integrant.
La mare de la cria és Noelia, d’11 anys, i el pare és Moreno, de 30 anys, i tots dos van arribar en 2015. La germana major de NoeliaNatalia, va donar a llum a l’altra cria el mes d’abril.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment