Després de la inauguració oficial de l’exposició “El Castell de Bétera, el nostre museu, la nostra identitat” va tindre lloc el segon acte emmarcat dins la setena edició de la mostra d’estiu de música i cultura popular ‘Folkestiu‘. Els allí presents, més altres que se sumaren, van ser testimonis d’un homenatge molt emotiu. Doncs, es va procedir a una ronda de cant tradicional valencià en homenatge al Tio Meliton” i a Carmen “la francesa”. Veus prodigioses com la de Xavier de Bétera o ‘Marisé de Monteolivet‘, entre d’altres, van fer emocionar tant a les persones homenatjades com als assistents.
El recorregut va eixir del carrer Major fins al carrer Llarg, fent la primera parada a casa de la cantaora Carmen Martínez i Romero, coneguda com a ‘Carmen la Francesa’. A les portes de sa casa esperava ben rodejada dels seus fills, néts, altres familiars i amics.
Posteriorment, el recorregut seguia fins a arribar al carrer Conde Berbedel. Allí estava el dolçainer José Miralles i Domenech, conegut com el ‘Tio Pep el Meliton‘, i la seua dona també molt emocionats.
Però l’acte no va finalitzar ací. Aquest continuava a la plaça del Mercat. Els fills de Carmen i ‘Meliton‘ pujaven a l’escenari instal·lat a la plaça per rebre unes càlides paraules, on els presentadors parlaven de la trajectòria d’aquestes dues figures representatives del cant valencià. A més, els millors cantadors i versadors interpretaven els suggeriments del públic. La jornada es tancava amb una picadeta per als allí presents.

  • Divendres 20 de juliol:

Les activitats continuaran hui i demà. La programació és la següent:
 -A les 20.00 hores el grup de danses Pensat i Fet actuarà a la plaça del Mercat.
– A les 21.00 hores actuarà la Muixeranga La Torrentina a la plaça del Mercat.
– A les 21.30 hores a la Plaça del Mercat se celebrarà un sopar de pa i porta.
– A les 23.00 hores actuarà Kepa Junkera & Sorginak a la plaça del Mercat.

  • Dissabte 21 de juliol:

– A les 20.00 hores hi haurà un espectacle familiar per part de Canta Canalla a la plaça del Mercat.
– A les 21.30 hores es farà un sopar popular a la plaça del Mercat.

– A les 23.00 hores Gran Correfoc des del Barracó fins a la plaça del Mercat a càrrec de Dimonis de Massalfassar.

– A les 24.00 hores hi haurà balls de plaça per a tota la família per Urbàlia Rurana a la plaça del Mercat.

A més, tindrà lloc la Fira d’artesans de 19.00 a 24.00 hores a les rodalies de la plaça del Mercat.

A continuació, un vídeo resum de l’homenatge:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment