Al voltant de les 20.00 hores d’aquest dijous autoritats, representants de diverses entitats i col·lectius, així com centenars de veïns i veïnes de Bétera es congregaven a les portes de l’Ajuntament Vell de la localitat (carrer Major, 12) per a conéixer de primera mà com serà el futur museu ubicat al Castell de Bétera i tot el treball de restauració que s’està portant a terme, una activitat emmarcada dins del

Folkestiu 2018. A l’acte també va assistir la diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho. Doncs, cal recordar que aquest projecte compta amb una subvenció de 100.000 euros de la Diputació de València, a la qual se li suma l’atorgada recentment pel Fons Europeu (FEDER) de 487.512,50 euros.
Amb gran expectació, els assistents escoltaven l’explicació del regidor de Patrimoni, Joano Baudés, qui de manera detallada comentava la situació actual del

castell i els problemes d’humitat que pateixen les instal·lacions. Al mateix temps, indicava quin serà el posterior resultat després de la restauració i tota la rellevància patrimonial amb què compta el mateix edifici.

D’altra banda, mencionava el contingut que se li vol donar, ja que aquest espai comprendrà la història del municipi i patrimoni, el museu de la festa, els coets i el cant valencià.
Per la seua banda, Ramón Asensi va fer un repàs de què es pot trobar a l’exposició que

romandrà oberta fins al 25 de juliol. Aquesta mostra ha estat preparada pel mateix Ramón Asensi i Maite Pérez. Segons va declarar aquest, es tracta d’un treball que s’ha portat a terme amb l’ajuda de diferents persones, com per exemple obreres i majorals que han cedit trajes i indumentàries tradicionals de diferents èpoques.
Finalment, Pilar Moncho va destacar la importància de recuperar “la nostra història i el nostre patrimoni, sent un reclam turístic”.
Després d’aquesta presentació, els allí presents van tindre l’oportunitat d’entrar i vore l’exposició, on l’arquitecte del projecte Tirso Ávila també va fer una xicoteta intervenció. I és que qui desitge fer un recorregut per les instal·lacions de l’Ajuntament Vell podrà trobar-se amb autèntiques joies de la nostra història i tradicions, on el confeti i les Alfàbegues també tenen la seua part de protagonisme.
A continuació, un vídeo d’aquesta presentació:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment