La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha anunciat la posada en marxa d’un concurs públic per a la compra d’habitatges per part de la Generalitat a particulars i persones jurídiques. Per a la primera convocatòria la Generalitat ha disposat un pressupost de 15 milions d’euros.
D’aquesta forma es podrien adquirir al voltant de 160 habitatges a un preu aproximat de 80.000 i 90.000 euros cadascuna, que es destinaran especialment al lloguer social i assequible, en funció de les necessitats de l’entorn en el qual es trobe l’habitatge.
El preu estimat s’ha calculat en funció del preu mitjà de les localitats en les quals l’estudi de mercat ha detectat una major necessitat d’ampliar el parc públic, calculant-se aproximadament 1.000 euros/m². Per tant, el preu final variarà en funció de la localitat en la qual es trobe l’habitatge així com de la seua grandària.
El pla d’adquisició d’habitatge, és la primera actuació d’un paquet d’iniciatives que s’inclouen en el Pla Plurianual d’Habitatge, destinades a l’ampliació del parc públic d’habitatge de la Generalitat.
A més de l’adquisició d’habitatge, el Pla Plurianual d’Habitatge també contempla, ha destacat Salvador, “el canvi d’habitatges en règim de compra al de lloguer; la signatura de convenis amb entitats financeres o reprendre les obres en promocions actualment paralitzades, així com la recuperació d’edificis ocupats irregularment o la d’immobles d’altres departaments de l’Administració”.
Segons ha explicat Salvador, la primera convocatòria del concurs per a la compra d’habitatges està prevista per a el mes d’agost i fins a finals de setembre, encara que es preveu desenvolupar aquesta acció durant els pròxims tres anys, en els quals la conselleria espera executar un pressupost total d’aproximadament 50 milions d’euros.
La selecció dels habitatges s’atendrà en funció de la valoració de diferents elements d’acord amb els criteris establits, com l’oferta econòmica dels mateixos propietaris, la demanda existent, la tipologia i característiques de l’habitatge, la ubicació en el municipi i les característiques.
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment