Dijous passat començava la setena edició de Folkestiu amb expectació. La

inauguració de l’exposició sobre el futur museu del Castell i l’homenatge a figures de Bétera representatives del Cant Valencià eren els actes encarregats d’obrir aquesta mostra d’estiu de música i cultura popular, organitzada per l’Ateneu de Bétera i l’Ajuntament de la localitat. Però els actes seguien divendres i dissabte amb un ampli repertori d’activitats.
Així, la Fira d’artesans s’instal·lava a la rodalia de la plaça del Mercat, durant dos dies. A més, la mateixa plaça s’omplia de veïns i veïnes del municipi i d’altres poblacions pròximes per veure les distintes actuacions. La jornada del dissabte s’encetava amb el grup de danses Pensat i Fet. Després era el torn per a la Muixeranga La Torrentina i un sopar de pa i porta. Sense dubte, el moment més esperat de la jornada arribava amb Kepa Junkera & SorginakKepa Junkera Urraza, nascut a Bilbao, és un músic de música folk en basc. Al llarg del temps s’ha convertit en un mestre de la trikitixa (acordió xicotet). Ha editat fins hui 22 àlbums, guanyant en 2004 el premi Grammy Llatí al Millor Àlbum Folk pel seu disc en directe ‘K‘.
D’altra banda, dissabte començava amb un espectacle familiar per part de Canta Canalla a la plaça del Mercat i un sopar popular. L’acte estrela de la nit, era el gran Correfoc que eixia des del Barracó dels Majorals 2019 fins a la plaça del Mercat, a càrrec de Dimonis de Massalfassar. Per tancar la vetlada i també la setena edició del Folkestiu tenia lloc uns balls, a la mateixa plaça, per a tota la família de la mà d’Urbàlia Rurana.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment