La Generalitat Valenciana està atorgant diferents subvencions a Bétera, mitjançant diverses conselleries.
En aquest sentit, segons hem pogut conéixer a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de la localitat, el Consistori ha rebut una ajuda de 2.297,91 euros de la Conselleria d’Educació per al foment del valencià. En concret es destinaran 701,63 euros per a l’elaboració de retolacions i senyalitzacions. A més, s’oferiran 1.596,28 euros per a la promoció d’activitats culturals, tot en valencià.
D’altra banda, tal com vam anunciar la setmana passada, la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha incrementat el pressupost en 2 milions d’euros en les ajudes de parcs empresarials destinades a la millora i modernització de polígons 2018-2019. Aquests, comptaven abans amb una partida inicial de 22,59 milions d’euros. Dels polígons beneficiats, 18 corresponen a la Línia 1 (El Camp de Morvedre i El Camp de Túria) que seran subvencionades al 100%. En aquest sentit, un dels polígons afortunats és el de l’Horta Vella de Bétera amb un import total de 825.000 euros per a finançar projectes per als exercicis 2018 i 2019 d’inversió.
Les actuacions que es portaran a terme amb aquesta línia d’ajudes són:
-Obra civil per a la implantació de fibra òptica i altres servicis consistent en l’adaptació i extensió de les canalitzacions preexistents per permetre l’accés a la xarxa en aquells punts en què no hi havia connexió a les xarxes de les companyies distribuïdores.
-Vigilància a través de CCTV connectat a la policia local, consistent en la instal·lació de cambres en els punts d’entrada, eixida i encreuaments.
– Transport públic, consistent en la instal·lació de passarel·les de vianants, la qual cosa permetrà l’accés de vianants des de la parada de la línia FGV al polígon.
– Instal·lació d’una passarel·la de vianants.
– Millora de la imatge del polígon per mitjà del reforç d’una pantalla vegetal perimetral de tot el polígon.
– Millora de l’enllumenat públic per mitjà de la millora de l’eficiència de les lluminàries instal·lades incloent sistemes de control i monitoratge del mateix en tota la seua extensió.
– Servicis contra incendis per mitjà de la renovació i millora de la instal·lació preexistent d’hidrants d’incendi del polígon, adaptant-les al reglament de protecció contra incendis en instal·lacions industrials.
– Implantació de sistemes de gestió de residus (en especial els perillosos) per mitjà de la instal·lació, senyalització i abalisament de contenidors de distintes fraccions d’arreplega per a fomentar i augmentar el reciclatge en el 100% del polígon.
– Millora de les zones verdes consistent en la implantació d’un recorregut biosaludable en la zona verda principal del polígon.
– Creació d’una ferramenta web amb informació del polígon industrial de l’Horta Vella accessible a IVACE.
– Millora viària consistent en la millora de l’accés al polígon per vial rodat secundari existent el qual es transformarà en un accés directe.
– Senyalització i identificació dels carrers per mitjà de la instal·lació de cartelleria visible sobre pal en les interseccions de tots els carrers.
– Senyalització horitzontal i vertical de tràfic a fi d’aclarir la circulació de tràfic i vianants en la totalitat del polígon.
– Millora en el subministrament d’aigua bruta i potable i l’augment del seu cabal i pressió.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment