Més de trenta treballadors socials, tècnics municipals i responsables de les àrees de Salut Mental de la Comarca Camp de Túria s’han reunit per a conéixer el reglament que regula el nou Programa de Rehabilitació Psicosocial per a Malalts Mentals, aprovat en l’últim ple de la Mancomunitat.
La reunió ha estat presidida per la presidenta de la Mancomunitat i alcaldessa de Marines, Mª Dolores Celda, acompanyada per la coordinadora d’aquesta àrea, Esther Císcar.
Aquest programa sorgeix en resposta a les necessitats detectades en l’estudi realitzat per la Universitat de València en col·laboració amb la citada Mancomunitat. Aquesta iniciativa contempla la creació de dos programes, un situat a Bétera i l’altre a Vilamarxant, en els quals s’atendrà els usuaris.
La finalitat d’aquest Programa és oferir un espai específic de suport a les persones amb algun tipus de malaltia mental crònica, a través d’activitats rehabilitadores i estimulants amb l’objectiu d’afavorir la seua adaptació i integració en el seu entorn. També es pretén orientar i ajudar els familiars i tutors a millorar les seues capacitats, els recursos d’adaptació a la malaltia i el seu propi autocuidat.
A més a més, durant la reunió celebrada s’han donat a conéixer els canvis que afecten el Servei Especialitzat d’Atenció a la Família i Infància (SEAFI), que ha passat a denominar-se Equip Específic d’Intervenció amb Infància i Adolescència (EEIIA), després de l’entrada en vigor de la Instrucció 4/2018, de 8 de juny.
Les principals novetats que s’han produït afecten tant la recollida de dades com als processos d’intervenció. Entre aquests canvis destaquen que els principals focus d’atenció són els xiquets i adolescents i s’amplien els motius d’atenció a aquests.
A partir d’ara, també es tractaran menors amb problemes relacionats amb abusos sexuals, addiccions, salut mental, violència filie-parental i assetjament.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment