(EFE) El Jutjat ha arxivat la causa contra l’alcalde de València, Joan Ribó, per negar informació al PP sobre una enquesta sobre les falles, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.
Aquesta decisió es produeix després que el Fiscal de la causa concloguera no hi havia ni prevaricació administrativa ni impediment dels drets cívics, per la qual cosa demanava el sobreseïment lliure del procediment. Ribó va declarar com investigat davant el jutge el passat 25 de juny per suposada prevaricació administrativa i impediment dels drets cívics, després que el PP a l’Ajuntament de València denunciara que se li havia negat l’expedient de l’enquesta sociològica sobre les falles elaborada en 2017.
Segons l’escrit remés per la Fiscalia al Jutjat d’Instrucció 9 de València, el “pretés delicte imputat de prevaricació administrativa és inexistent”, atés que ni existeix “una resolució arbitrària de cap manera” dictada per l’alcalde, ni “indici algun ni intencionalitat delictiva” durant la conducta denunciada.
Tampoc existeix “indici algun” que la conducta de Ribó haja impedit al regidor personat com a acusació l’exercici de cap dret cívic, afig el fiscal, que aclareix que “no tota limitació d’accés a informació a un regidor és antijurídica”, i que l’alcalde “es va limitar a assentir” a la proposta de resolució que va presentar el secretari de l’Ajuntament.
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment