El Patronat de Turisme de València ha impulsat una nova plataforma digital sota el nom “Film València”. Aquesta naix “per a ser el punt de trobada per a la creació de projectes audiovisuals en el territori valencià que contribuïsquen a activar les economies locals mitjançant l’explotació de recursos i serveis associats a la indústria cinematogràfica i publicitària”, ha anunciat la diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho.
La finalitat d’aquesta nova proposta és promoure i facilitar els rodatges i impulsar la indústria audiovisual, el turisme i l’economia local en tot el territori. És doncs, “la baula necessària entre les productores i les comarques on roden”, segons s’assenyala en el text de benvinguda de la plataforma.
Film València treballa amb les comunitats locals d’una forma global, des de com potenciar la seua comarca com a espai de rodatge, fins a com gestionar els permisos necessaris de la forma més ràpida i fluida possible.
La nova plataforma digital ofereix un servei públic i gratuït desenvolupat per València Turisme juntament amb l’Institut Valencià de Cultura (Departament d’Audiovisuals i Cinematografia), els ajuntaments de les comarques de València (regidories d’ocupació, domini públic, cultura i patrimoni) i la Fundació Turisme València.
L’objectiu és “oferir una eina de gestió perquè ajuntaments, professionals i productors audiovisuals la utilitzen com a pròpia i afavorir així que s’escurcen les distàncies entre tots els agents implicats en qualsevol producció audiovisual”, explica Moncho.
Film València és una plataforma viva que naix amb prop de 30 municipis ja associats com a “municipis film friendly” i amb més de 130 categories (penya-segats, magatzems, banys, barrancs, castells, dunes, fàbriques, gòtic, medieval, jueria, molins, platges, rius, torres de defensa, muralles, etc.).
A més, Film València és un “aparador extraordinari per a mostrar en les fires audiovisuals a les quals acudeix València Turisme, com Londres, Sant Sebastià, Berlín, Cannes i Los Angeles”, comenta Pilar Moncho.
La iniciativa coordina una xarxa d’oficines locals i comarcals al servei de produccions audiovisuals nacionals i internacionals per a facilitar la fluïdesa dels rodatges en el seu territori.
Aquesta xarxa d’oficines ofereix una finestreta única per a totes les consultes i gestions de cada fase de la producció, des de la cerca de localitzacions, serveis i professionals locals, fins a la tramitació dels permisos necessaris per a rodar, així com ajuda logística en cada espai de rodatge.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment