La Diputació de València ha obert la convocatòria per a la compra de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega. Es tracta d’una ajuda que va dirigida a tots els municipis de les comarques de València. Les subvencions es podran sol·licitar a la web de la corporació provincial fins al dia 14 d’agost exclusivament, mitjançant la plataforma telemàtica de la Institució Provincial. En la pàgina web de Diputació es pot trobar totes les instruccions i la documentació per fer la sol·licitud.
Aquest nou programa de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació compta amb un pressupost de 750.000 euros. La quantitat màxima subvencionable per a cada municipi, tant per a vehicles elèctrics com per a punts de recàrrega, és d’un màxim de 20.000 euros.
Els criteris per a la concessió d’aquestes ajudes tenen en compte si el vehicle nou és per substituir un amb motor de combustió; si el municipi ha subscrit el Pacte d’Alcaldies; si la localitat té aprovades ordenances municipals en matèria de mobilitat sostenible; si el municipi concedeix bonificacions a l’impost de vehicles de tracció mecànica per als vehicles elèctrics; i si el municipi ha subscrit el pacte Valencià per la Mobilitat Segura i Sostenible.
La iniciativa s’emmarca en el conjunt d’actuacions encaminades a lluitar contra el canvi climàtic que desenvolupa la corporació provincial com a coordinadora territorial del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia. En el cas dels vehicles, suposa la substitució d’un turisme o una furgoneta lleugera per un model elèctric permet reduir un 43,6% les emissions de CO2 abocades.
El sector del transport és responsable del 31% de totes les emissions de diòxid de carboni (CO2) que es produeixen a les comarques de València, en total més d’1,1 milions de tones. Aquesta xifra suposa que, cada habitant, emet a l’any 0,6 tones d’aquest gas d’efecte d’hivernacle.
 
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment