Els nervis comencen a palpar-se, però la il·lusió i l’emoció perquè arriben les festes d’agost a Bétera són quasi més notables. Això és el que notem i ens transmet el President dels Majorals 2018, José Luis Palanca, quan parlem amb ell a pràcticament una setmana de la celebració del tradicional sopar de gal·la de la piscina de les Obreres i Majorals.
Betera.com ha entrevistat a aquest jove per conéixer de primera mà com s’estan vivint aquestes setmanes prèvies a la festa del nostre poble. Els preparatius van a bon ritme però “cal preparar moltes coses i hi ha molt de treball darrere perquè tot isca com cal”, ens comenta Palanca.

Llibre de Festes

En primer lloc, cal mencionar que dissabte passat es posava a la venda el popular ‘llibre de festes’ per tan sols 10 euros. En ell es presenta tota la programació festiva, els màxims representants d’aquests festejos i també una sèrie d’articles d’interés cultural i social on col·laboren particulars i entitats diverses.
“Enguany s’han imprés 1.000 exemplars. Cadascun tenim assignada una quantitat per vendre i repartir i, a partir d’ací, cada fester té l’oportunitat de demanar més llibres extra que sap que pot vendre”, indica José Luis. “A més a més, de moment s’han sumat tres comerços com a punt de venda d’aquests. Estem molt agraïts a Papereria El Romeral (avinguda País Valencià), Papereria Verdevio (C/ José Gascón Sirera) i Estanc Paqui i Vicent (C/ Colon) per la seua ajuda”, prossegueix.
“La primera setmana és la més crítica, donat que és quan la gent comença a comentar si el llibre considera si és o no bo i si val la pena comprar-lo. Aquests comentaris són crucials per a la venda dels llibres”, revetla el president d’aquesta majoralia. No obstant això, ens avança que en aquests sis dies que està a la venda les valoracions estan sent molt bones per part de les veïnes i veïns de la localitat. “Entre les opinions que ja hem escoltat hem pogut saber que a la gent li està agradant molt les imatges que ixen antigues de la població i la varietat d’aquestes, així com l’estil de l’edició del llibre d’enguany un poc més innovadora. Així mateix, també ha causat sensació les fotos nostres, substituint la típica orla de col·legi per fotografies més desenfadades. I quant als articles també estan valorant positivament la seua varietat temàtica”, declara Palanca, qui també menciona que s’ha intentat fer un llibre molt personal amb l’essència i les idees de tot el grup. “Volíem fer un bon llibre perquè les festes arriben i s’acaben i l’únic que queda com a testimoni del nostre pas per la festa és aquest exemplar”.

Accions novedoses

D’altra banda, les xarxes socials també han sigut una potencial ferramenta per poder anant avançant i anunciant alguns dels actes del programa i crear expectació. “Hem volgut deixar amb la mel a la boca als veïns i veïnes i anar creant curiositat i, d’altra banda, anar mostrant també tot el treball que es va realitzant per a confeccionar un programa que espera amb molta il·lusió i alegria la població”.
Però ací no acaba tot. Com a novetat, enguany s’ha introduït en la programació un acte nou que s’ha organitzat des de l’Associació Pro Casa de la Dona. Es tracta d’una primera edició d’un homenatge a dones que són, viuen o treballen al municipi i han destacat per la seua trajectòria laboral, personal, etc. al llarg de la seua vida. Com són tantes les dones que mereixent aquesta menció i en les que s’ha pensat, enguany s’ha triat una xicoteta representació per poder realitzar més edicions d’aquest reconeixement i que totes tinguen l’homenatge que els correspon. Així, l’acte tindrà lloc el pròxim 14 d’agost a les 19.00 hores a l’Auditori de la Casa de Cultura, comptant amb la col·laboració de les regidories municipals de la Dona i de Festes i de les Obreres i Majorals 2018. “Quan aquesta associació ens va demanar la nostra col·laboració no vam dubtar ni un moment en participar, ja que pensem que la dona té un paper fonamental en la festa i, en general, en tots els àmbits. Doncs, a banda de la importància que per a nosaltres té la figura de les nostres quatre obreres també la tenen aquelles dones que formen part de la nostra vida (mares, germanes, iaies, parelles…) i del nostre poble i és digne d’encalçar i agrair”, destaca José Luis.

Sopar de la Piscina

Després de la publicació i venda de llibres, l’altre dels esdeveniments més importants és el sopar de la Piscina Municipal que es portarà a terme el pròxim 4 d’agost. Segons ens detalla José Luis Palanca, s’han ficat a la venda 500 tiquets i ja sobrepassen la venda de 450 a hores d’ara. “Estem tenint molt bona recepció i la col·laboració està sent enorme tant per part dels comensals com dels comerços que s’han bolcat en ajudar de diverses maneres”, matisa.
També ens informa que les Obreres estan preparant amb molta il·lusió el seu ball, que ja és un dels majors reclams d’aquesta vetlada, amb la seua professora Carol Masip. “Jo en aquesta ocasió no podré ballar, donat que tinc el braç lesionat i no puc fer girs ni postures complicades. Em reserve per al Ball de Torrent, el qual estem preparant amb les professores Luisa Motilla i Amparo Picher“, ens clarifica el màxim representant dels Majorals 2018.

Els dies més esperats

“Estem molt il·lusionats, nerviosos, i amb ganes que arriben els dies de la festa gran per a fer realitat tot el treball que hem realitzat perquè nosaltres i tot el poble puga disfrutar d’aquests dies tan esperats”, explica Palanca, qui també ens fa saber que espera amb emoció el 15 d’agost però sobretot la Coetà del Gos. “La meua família materna m’ha transmés la passió per la pólvora i els coets i sols de pensar en el dia 17 ja m’emocione”, ens conta amb efusivitat. “Quant al dia 12, esperaré a eixos últims dies per escriure el discurs per oferir-li al poble unes paraules més de cor i amb essència i no tan preparades i estudiades”, ressalta.
Finalment, José Luis Palanca, ha volgut manifestar la bona voluntat que les Obreres i Majorals 2018 han emprat al llarg d’aquest període perquè els ciutadans de Bétera tinguen les festes que mereixen. Així mateix, especifica que s’ha intentat facilitar el treball de totes les parts organitzadores i col·laboradores dels diversos actes, tenint en compte tots els detalls. En aquest sentit, agraeix l’esforç i aportació de tots. I com no, remarca la comprensió de les famílies de cada fester, donat que “sense el seu enteniment i ànims no seria possible ser Obrera o Majoral”.
 
 
 
 
 
 
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment