La Diputació de València ha aprovat una nova línia d’ajudes per a Projectes Intermunicipals d’Arts Plàstiques, a través de l’Àrea de Cultura. Amb una dotació de 20.000 euros, els ajuntaments dels municipis de fins a 100.000 habitants de les comarques valencianes podran organitzar projectes, activitats i exhibicions relacionades amb les arts plàstiques, col·laborant, almenys, amb altres dues localitats amb les mateixes característiques.
Es tracta d’un programa nou que naix una vegada analitzades les inquietuds culturals de molts consistoris. Així, segons comenta el diputat de Cultura, Xavier Rius, “havíem detectat determinades mancances en la projecció de les arts plàstiques per part dels ajuntaments. També que molts artistes ens manifestaven certa inquietud en veure com la programació de les arts plàstiques dins dels programes culturals municipals havia minvat als darrers anys, després d’aquella etapa daurada dels anys 80 i 90. Per tot això, hem implementat un programa específic que servirà d’estímul, amb un pressupost propi.”
Els projectes d’arts plàstiques intermunicipals han entrat dins d’una convocatòria llançada pel Servei d’Assistència i Recursos Culturals (SARC), amb la filosofia de promoure accions culturals conjuntes i d’intercanvi d’artistes i exposicions entre els municipis. Per tot això, una de les condicions era assolir un mínim de participació de tres ajuntaments per cada projecte, amb l’objectiu de promocionar un treball cooperatiu entre els pobles, orientat a optimitzar els recursos tècnics, humans i econòmics que comporten aquest tipus d’activitats.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment