La passada nit del divendres, milions de persones alçaven la vista al cel per a presenciar un dels més esperats esdeveniments astronòmics de l’any. Es tractava d’un eclipsi de lluna amb una durada de 102 minuts. Aquest fet es convertia en l’eclipsi lunar més llarg del segle XXI. Veïns i veïnes de Bétera tampoc van voler perdre’s aquest succés i molts intentaven captar aquest moment sota la fotografia. En alguns llocs s’apreciava més que en altres, però la localitat no era un dels llocs més propicis per a captar aquesta situació.
Nosaltres vam pujar a un terrat d’un pis del municipi i vam captar de molt lluny la lluna i júpiter. Durant l’eclipsi, la Lluna no desapareixia totalment de la vista, sinó que adquiria una tonalitat vermellosa origen del sobrenom lluna roja o lluna de sang. Això es deu al fet que l’atmosfera de la Terra, que s’estén uns 80 km més enllà del diàmetre del nostre planeta, actua com una lent que desvia la llum del Sol. Al mateix temps, filtra eficaçment els seus components blaus i deixa passar només la llum roja que reflecteix el nostre satèl·lit. Aquest fenomen és conegut com a dispersió de Rayleigh.
A diferència dels eclipsis solars, els eclipsis lunars són visibles des de qualsevol lloc del món, una vegada que la Lluna està sobre l’horitzó en el moment de l’eclipsi.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment