Un estudi ha descobert a Riba-roja de Túria un tipus de rata penada catalogada com Espècie en Perill d’Extinció en el Catàleg Nacional i en el Catàleg Valencià d’Espècies Amenaçades. Es tracta d’una rata penada de peus grans, coneguda com a Myotis capaccinii.
El Myotis capaccinii té el mateix Grau de protecció que espècies tan mítiques com el linx ibèric (Lynx pardinus), l’ós bru (Ursus arctos) o el gall fer cantàbric (Tetrao urogallus cantabricus). La rata penada de peus grans no s’havia citat anteriorment ací, ni en cap població propera. Aquesta espècie es troba estrictament lligada a superfícies d’aigua, posat que la seua dieta depèn d’insectes que caça per damunt l’aigua i xicotets peixos que pesca. A Riba-roja s’ha pogut detectar en zones properes al riu dins del Parc Natural del Túria i en la Vall de Porxinos. Aquest mamífer volador s’ha trobat a causa de l’enregistrament del seu ultrasò, l’espectrograma del qual presenta un patró de bandes verticals molt característic i que s’estreteix quan es tracta d’una emissió de cacera.
L’Ajuntament del citat municipi va contractar una empresa per tal de realitzar un estudi al voltant de les diferents rates penades que es troben a la localitat, dins del projecte de conscienciació ambiental EcoRiba. L’empresa, junt amb l’equip tècnic d’aquest projecte, continuaran l’estudi per tractar de determinar on té establida la colònia aquesta espècie cavernícola i continuar censant la resta d’espècies de rates penades presents a la localitat. Doncs, l’estudi, el qual encara es troba en marxa, ja ha catalogat més de deu espècies de quiròpters a la localitat, entre les quals també es poden trobar:
– Rata penada de ferradura gros (Rhinolophus ferrumequinum).
– Rata penada de Natterer (Myotis escalerai).
– Rata penada de Cabrera (Pipistrellus pygmaeus).
– Rata penada comuna (Pipistrellus pipistrellus).
– Rata penada de vores clares (Pipistrellus kuhlii).
– Rata penada de muntanya (Hypsugo savii).
– Rata penada d’horta (Eptesicus isabellinus).
– Rata penada orelluda (Plecotus austriacus).
– Rata penada cuallarga d’Europa (Tadarida teniotis).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment