(EFE) El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana obliga a oferir Religió com a assignatura optativa en Segon de Batxillerat de manera provisional després d’aplicar la doctrina del Suprem. Aquesta doctrina estableix que l’exclusió de la Religió com a matèria optativa en segon curs de Batxillerat ha d’estar degudament explicada i justificada.
Segons informa el TSJ en un comunicat, el Tribunal ha estimat la petició d’Unió Sindical Obrera (ÚS) i ha suspés cautelarment i de forma parcial el decret del Consell que regula les matèries que han d’impartir-se en l’Ensenyament Secundari Obligatori i en Batxillerat en la Comunitat Valenciana.
La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa suspén de manera provisional aquella part del decret que regula l’assignatura de Religió en segon de Batxillerat i estableix que la mateixa “haurà d’incloure’s com a assignatura opcional en aquest curs”.
La Sala, que ja es va pronunciar en el mateix sentit en un acte de juny, segueix la línia marcada pel Tribunal Suprem, que en una sentència de març de 2018 va establir que l’exclusió de la Religió com a matèria optativa en segon curs de Batxillerat ha d’estar degudament explicada i justificada.
“La Llei orgànica 2/2006 obliga a incloure la Religió també en segon de Batxillerat entre les assignatures objecte d’elecció llevat que raons derivades de la programació i de l’oferta educativa degudament explicades justifiquen no fer-ho”, va assenyalar el Tribunal Suprem en una sentència que segueixen els magistrats valencians.
En la mateixa línia, l’acte del TSJ recull els arguments ja exposats pel Suprem, Tribunal que estableix que “caldrà explicar que les característiques d’aquesta regulació i programació són de tal naturalesa que justifiquen l’absència de la Religió entre les assignatures específiques dins de les quals els alumnes de segon curs de Batxillerat han d’efectuar la seua elecció i no trobem en aquest cas aquesta justificació”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment