El Consell va aprovar fa uns dies els convenis tipus de col·laboració entre l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i les mancomunitats per a la programació, el desenvolupament i l’avaluació de polítiques integrals de joventut. A través d’aquests convenis també es dóna suport a la Xarxa Jove de la Comunitat.

Amb aquests acords amb les mancomunitats s’inicia un programa que és pilot per a desenvolupar, integrar i coordinar més eficientment les polítiques públiques de la Comunitat Valenciana que incideixen en la població jove.

El Consell ha aprovat la subscripció de convenis amb un total de 17 mancomunitats, entre elles la Mancomunitat Camp de Túria.

La Llei de Polítiques Integrals de Joventut de la Comunitat Valenciana estableix que la Xarxa Jove la componen la Generalitat, tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana i les administracions locals que tinguen entre els seus objectius la intervenció en joventut.

Amb aquests acords es materialitzen els objectius de la Xarxa Jove a través de la coordinació, en l’àmbit municipal, de totes les actuacions descentralitzades de les diferents administracions i conselleries; també amb totes les entitats que participen en les polítiques municipals d’intervenció amb joves i el treball coordinat intermunicipal. A més a més, l’IVAJ impulsa la prestació de serveis a la joventut, des del sector públic, i fomenta les relacions i la cooperació amb els ajuntaments, i també entre els municipis.

Els 17 convenis formen part de la línia nominativa de “Suport a la Xarxa Jove” contemplada en els Pressupostos de la Generalitat 2018, dotada amb un total de 300.500 euros, i que s’aniran subscrivint abans que finalitze l’any.

Els convenis tenen una dotació econòmica de 12.500 euros per a cadascuna de les mancomunitats.

Les polítiques de joventut estaran arrelades en el territori i es basaran en el principi de proximitat, per a garantir un major i millor servei directe a les persones joves. A més, tindran en compte les diferents realitats territorials i prestaran una atenció especial a les especificitats de l’àmbit rural.

Entre les accions concretes es troba facilitar el contacte i la coordinació entre les persones responsables de les regidories competents en matèria de joventut i el personal tècnic de joventut de l’àrea geogràfica, per a la creació de xarxes o el funcionament de les existents, així com la màxima difusió sobre les activitats, recursos, serveis, programes i convocatòries de la Generalitat que puguen ser d’interés per a les persones joves.

L’IVAJ també donarà suport al personal tècnic dels municipis que formen part de la mancomunitat en el disseny, elaboració i avaluació de plans de joventut, en la realització i difusió de campanyes informatives i educatives, i en la programació d’activitats d’oci educatiu per a joves.

Així mateix, s’assessorarà els diferents serveis de la Generalitat en l’àrea geogràfica, en tots els programes, activitats i campanyes dirigides a joves i adolescents, o que els afecten, amb l’objectiu d’aconseguir la coordinació entre totes les entitats que actuen en el territori.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment