Amb l’arribada d’un nou mes, la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Mancomunitat Camp de Túria enceta una nova acció dins de la campanya 12 Lemes. Emmarcada en el Pla Comarcal de Drogodependències i altres Trastorns Addictius, aquests 31 dies aniran dedicats a l’oci saludable.

Es considera el temps d’oci a aquell que es dedica a realitzar activitats que no són obligatòries ni essencials. La idea d’oci saludable està relacionada amb la pràctica d’exercici, l’ocupació de la ment i la promoció de la salut. Però no totes les activitats que es realitzen en el nostre temps d’oci poden ser qualificades de “saludables”. Quan es parla de saludable fa referència a aquelles activitats que ajuden a créixer a les persones com a éssers humans i alimenten la seua ment i el seu cos. Entre elles es troba escoltar música, pintar, llegir, ballar, passejar, realitzar qualsevol tipus d’exercici físic, senderisme, activitats a l’aire lliure o formar-nos en diferents disciplines o potenciar els entreteniments.

Per això no és senzill gaudir, sense “perdre”, el nostre temps d’oci de forma saludable. Hi ha pautes que poden ajudar:

  • Dedicar cada dia almenys una hora del nostre temps a l’oci. Està comprovat que dur a terme activitats que ens entretinguen millora el nostre estat d’ànim.ç
  • Hem de canviar les rutines amb regularitat.
  • En el moment en el qual ens avorrim o ens cansem d’alguna activitat cal reflexionar i realitzar altres coses encara que això supose un esforç físic.
  • En la mesura que siga possible, evitar estar moltes hores en el llit o en el sofà.

Un dels col·lectius amb els quals més es treballa per a la pràctica d’un oci saludable és el dels joves, per a allunyar-los d’oci relacionat amb el consum d’alcohol i d’altres substàncies addictives. Es tracta d’ensenyar-los a ocupar el seu temps lliure amb activitats alternatives per a previndre conductes addictives.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment