La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha activat per a aquest divendres l’alerta sanitària per nivell alt o taronja (temperatures que podrien superar els 39°) en 16 comarques de la Comunitat Valenciana. Entre aquestes comarques es troba la del Camp de Túria. Així mateix, la previsió per a demà dissabte és que es mantinga l’alerta en algunes d’aquestes comarques.

Les zones climatològiques en alerta per calor són les zones climatològiques 6, 7, 9, 13, 15, 16 i 17, que corresponen a les comarques de l’Alt Mijares, Alt Palancia, Alcalatén, Plana Baixa, Camp de Morvedre, El Camp de Túria, L’Horta Nord, València, L’Horta Sud, L’Horta Oest, La Ribera Baixa, La Foya de Bunyol, La Canal de Navarrés, La Ribera Alta, La Costera i La Vall d’Albaida.

Pel que fa a la zona 9, les poblacions més afectades de la comarca són Nàquera i Serra. No obstant això, en casos extrems, les temperatures poden superar els 39 graus en algunes zones dels municipis del Camp de Túria, inclosa Bétera.

Els municipis compresos en cada zona es troben detallats en l’enllaç següent: zones d’alerta

En produir-se aquest augment de temperatures, s’han activat les mesures per a transmetre les recomanacions de cara a previndre els efectes de la calor en la salut, en els col·lectius més vulnerables, especialment persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i xiquets.

En aquest sentit, s’insta a la població a beure bastant aigua i amb freqüència, encara que no es tinga set; s’evitarà l’excés d’alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents, decantar-se per plats freds, fruites i verdures fresques.

Es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia, també es recomana utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret.

En la llar s’aconsella tancar les persianes i baixar els tendals en les façanes exposades al sol, procure situar-se en les zones més fresques de la casa.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment