Bétera comptarà amb un Punt Violeta per a les seues festes. Es tracta d’una iniciativa que es porta a terme per primera vegada al municipi amb la finalitat que les dones que acudisquen a la festivitat i patisquen algun tipus d’agressió sexual tinguen un lloc clar on dirigir-se per ser ateses. Serà un espai atés per dones voluntàries especialitzades en prevenció membres de diversos col·lectius feministes de la localitat.

Aquesta acció es promou des del departament municipal de la Dona i Igualtat, el qual treballa en aquest punt violeta per a visibilitzar i conscienciar de les constants agressions sexuals que solen patir les dones en espais públics durant la celebració d’actes festius.

Cal recordar que a més, aquesta regidoria també ha realitzat altres accions com la distribució entre els bars de la població de gots de plàstic reutilitzables amb el lema de la campanya “Bétera lliure de violències masclistes”. El projecte, que inicia el seu camí aquestes festes, pretén mantindre’s en el temps i seguir sensibilitzant la problemàtica en futurs contextos festius del municipi perquè, tal com diuen els seus lemes, “de camí a casa vull ser lliure, no valenta” i perquè “no és no”.

El punt estarà ubicat a l’Albereda al costat de la porta d’entrada del recinte firal. Aquest comptarà amb diversos materials de sensibilització i informació sobre com actuar en cas de patir o presenciar una agressió sexual així com qualsevol agressió i intimidació de caràcter masclista com assetjament de carrer i en contextos de festa tocaments indesitjats, etc.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment