Són distintes entre elles, tenen una manera de pensar diferent en alguns casos, però a la vegada tenen moltes coses en comú: són dones, són lluitadores, treballadores, amb autonomia pròpia, dedicades als altres i claus per a Bétera.

Parlem de dones que, rebran un homenatge molt prompte i, d’altres, que el rebran més endavant, tot i que tal vegada hui no ho saben encara. I és que com a novetat, enguany s’ha introduït en la programació de les festes patronals un acte nou que s’ha organitzat des de l’Associació Pro Casa de la Dona.

Sota el nom ‘Dones Grans‘, es tracta d’una primera edició d’un homenatge a dones que són, viuen o treballen al municipi i han destacat per la seua trajectòria laboral, personal, etc. al llarg de la seua vida. “Com són tantes les dones que mereixen aquesta menció i en les que s’ha pensat, enguany s’ha triat una xicoteta representació per poder realitzar més edicions d’aquest reconeixement i que totes tinguen l’homenatge que els correspon”, en comenta la presidenta de l’associació, Rita Teixidoo.

Segons ens conta Rita, la finalitat és donar a conéixer el treball que les dones del municipi han anat realitzant al llarg de la història de Bétera conciliant la vida laboral amb la familiar. “Hem intentat comprendre tots els vessants: dones del Món de l’educació, la cultura, el sector social, laboral, festes i tradicions… Per a reflectir tots els àmbits on aquestes dones es mouen”, explica.

L’acte tindrà lloc el pròxim 14 d’agost a les 19.00 hores a l’Auditori de la Casa de Cultura. La jornada durarà màxim una hora, projectant-se un documental d’entrevistes a les dones protagonistes de l’homenatge i l’entrega de plaques i rams de flors a aquestes.

Un abans i un després

L’Associació ha comptat amb l’ajuda de diversos col·lectius. D’una banda, l’Ajuntament de la localitat ha col·laborat a través de les regidories de la Dona i Igualtat, Cultura, Festes i Tradicions, encapçalades per Maite Bes i Raquel Puig respectivament. Així mateix, les Obreres i Majorals de 2018 tampoc han dubtat en donar el seu suport a l’acte integrant-lo dins la seua programació de festes i estant presents durant l’esdeveniment. Doncs, ells seran qui facen entrega d’algunes de les plaques commemoratives que s’entreguen a l’acte, al costat de les autoritats i de les membres de Pro Casa de la Dona. A més, C.S.C. Comunicación ha sigut l’entitat encarregada de la part de comunicació.

En aquesta primera edició les dones protagonistes són: Pepa Campos, Carmen PiáVicen Torres, Quica Aznar, Merxe Ferrer, Tere Campos, Ana PalaciosAmparo i Maru Martínez (Les de la Palmera), Amparo Ramón, Fina Inglés, i a títol pòstum Angelita Salavert a través de la seua filla Geli Romero.

En definitiva, un acte molt emotiu on queda convidada, a banda dels familiars de les homenatjades, tota la població. Des de l’associació organitzadora s’ha volgut remarcar que aquest certamen es vol perllongar al llarg dels anys per poder arribar a totes les dones. D’aquesta manera, si algú desitja aportar idees o noms per a futures edicions pot posar-se en contacte a Pro Casa de la Dona a través d’aquest correu: prodonabetera@gmail.com.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment