Al Ple Ordinari de Bétera d’aquest mes d’agost es van presentar cinc mocions, tres de les quals van ser aprovades.

Primera Moció

La primera d’elles, aprovada per unanimitat, la va presentar la Corporació Municipal, fent referència a les tovalles humides. La finalitat d’aquesta moció és que des de la pàgina web municipal i de tots els diferents mitjans de difusió amb els que compta el consistori del municipi es porten a terme campanyes freqüents d’informació i conscienciació dirigides a convidar a la ciutadania a no tirar al WC les citades tovalles i altres productes igual de perniciosos, recordant als veïns i veïnes els danys que aquesta acció pot ocasionar al Medi Ambient i la seua repercussió en la factura del clavegueram del municipi.

A més, es pretén instar al Congrés dels Diputats a impulsar modificacions legislatives precises a fi que a l’etiquetatge de les tovalletes s’advertisca sempre de manera destacada que no deuen tirar-se per l’inodor pel perill d’embossament a les canonades i depuradores i que aquestes deuen ser depositades a la paperera o al fem, prohibint la utilització de missatges que induïsquen al consumidor a considerar aquests productes com a sostenibles, biodegradables o similars al paper higiènic.

D’altra banda, l’Ajuntament promocionarà visites de col·legis i associacions amb l’objectiu d’explicar el funcionament de la depuradora, a més d’educar i conscienciar dels efectes i conseqüències de tirar aquests tipus de productes.

Segona Moció

La segona moció, la qual no va ser aprovada, va ser presentada pel grup municipal Mas Camarena-Cube per a licitar la regeneració del projecte bàsic del projecte d’execució de la direcció d’obres del Centre Cívic de la localitat que es deu construir en una parcel·la a la urbanització Torre en Conill amb Mas Camarena. Amb aquesta moció es proposa reactivar l’expedient de la licitació del projecte del citat Centre Cívic, dotar econòmicament aquesta inversió amb 168.900,27 euros i licitar com més prompte possible la redacció del projecte mencionat. La moció no va prosperar, donat que van votar en contra l’Equip de Govern (Compromís, PSPV-PSOE, Asamblea Bétera Ciudadana) i el regidor no adscrit Pedro Gallén, Ciudadanos es va abstindre i a favor van votar el Partit Popular i Mas Camarena-Cube.

Tercera Moció

Ciudadanos va presentar la tercera moció instant a la dimissió de l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui va dimitir com a President de la Diputació de València per la seua presumpta implicació en l’Operació Alqueria. La moció va ser aprovada per majoria simple amb els vots a favor del Partit Popular i Ciudadanos, els vots en contra del regidor no adscrit i les abstencions de Compromís, PSPV-PSOE, Asamblea Bétera Ciudadana i Mas Camarena-Cube.

Quarta Moció

Asamblea Bétera Ciudadana va presentar una moció per a revisar i abolir el concordat amb la Santa Seu, així com que l’assignatura de religió a les aules no tinga valor acadèmic. Així, es proposa instar al Govern Espanyol a renunciar el citat concordat per impulsar un acord bilateral amb la Santa Seu el qual estiga basat en els principis d’igualtat i laïcitat. En aquest sentit, també es proposen mesures legislatives necessàries perquè l’estat siga realment laic, a més d’aconfessional, ressaltant que el laïcisme suposa la completa neutralitat de l’estat respecte a la religió. Aquesta moció va ser aprovada amb els vots de l’Equip de Govern (Compromís, PSPV-PSOE, Asamblea Bétera Ciudadana), els vots en contra del Partit Popular i Ciudadanos i les abstencions de Mas Camarena-Cube i el regidor no adscrit, Pedro Gallén.

Cinquena Moció

La cinquena i última moció la va presentar el regidor no adscrit a cap grup polític, Pedro Gallén, sobre el desenvolupament del reglament orgànic municipal per a la creació i regulació del grup mixt. La finalitat d’aquesta moció és la creació del mencionat grup mixt, desenvolupant legislativament l’article 19.5 del reglament orgànic municipal de l’Ajuntament de Bétera, així com reconéixer a tots els regidors el dret a la utilització d’un local o dependència municipal sempre que siga possible per a la realització dels seus fins a independentment de la seua situació jurídica. Finalment, aquesta va quedar damunt la taula per a presentar-la de nou al pròxim ple, després de modificar alguns punts que no estaven clars per parts d’alguns grups.

A continuació, fem un repàs de les mocions aprovades amb aquest vídeo:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment