(EFE) L’incendi de Llutxent continua estabilitzat, i després d’una nit “tranquil·la”, en la qual els operatius terrestres s’han dedicat a repassar les àrees en les quals podrien produir-se rebrots de foc i les pròximes a les urbanitzacions, han començat a reduir-se els mitjans desplegats a la zona.

Així ho ha manifestat el director general d’Emergències, José María Ángel, qui ha informat que dos mitjans aeris, un helicòpter i un avió carregat d’aigua i retardant, sobrevolaran la zona en tasques de vigilància, mentre 12 mitjans aeris de la Generalitat Valenciana retornaran a les seues bases encara que estaran de guàrdia per a possibles actuacions d’emergència.

Ángel ha explicat que alguns dels mitjans aeris i terrestres procedents d’altres autonomies, com les de Múrcia, Aragó i Castella-la Manxa, i els que depenien del Govern central han tornat ja a les seues bases.

Durant la jornada de hui, ha indicat, romandran a la zona 150 medis terrestres, entre bombers de la Generalitat, del consorci provincial de bombers de València, Protecció Civil i membres de la Unitat Militar d’Emergència (UME).

El director general d’Emergències ha assenyalat així mateix que s’espera que hui es done per controlat l’incendi, que ja està acotat i ha arrasat 3.270 hectàrees, segons els últims mesuraments, dels municipis de Llutxent (1.210 hectàrees), Gandia (965), Pinet (827), Ador (179), Barx (71,9) Quatretonda (14,5) i Ròtova (1,7).
A la zona romandrà els pròxims dies un operatiu de vigilància i de guàrdia, fins que es done per extingit l’incendi.

Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment