Queden dos dies perquè comencen les Festes de Bétera i María José Ruiz Asensi, 1a Obrera casada de 2018, ens rep a sa casa molt amablement per contar-nos com van tots els preparatius de la Festa. Allí ens trobem també amb el seu home que ja està al carrer arreglant algunes cosetes i als seus pares, els quals estan des de l’última setmana de juliol a casa de María José per poder ajudar-la millor en tot el necessari.

“La meua filla Isamar porta tot el pes gros. Doncs ella és qui s’està encarregant de llevar-me totes les obligacions i és qui està pendent de tots els mínims detalls, donat que el meu fill ha estat encara treballant i ha ajudat sempre que ha pogut”, declara María José, la qual també reitera en diverses ocasions que “la família, amics i veïns són molt importants perquè la festa tire endavant”.

“Els logotips de la samarreta me’ls ha dissenyat una xica que li diuen Maite i el disseny del carrer s’ha portat a terme per votacions. El disseny més votat ha sigut l’elegit”, detalla aquesta obrera.

Quant als vestits ja ho té tot a punt. “Tinc moltes ganes d’estrenar el vestit del 12 d’agost per diversos motius”, indica María José amb cara d’il·lusió.

D’altra banda, al preguntar-li respecte als actes, confessa que el dia que més espera que arribe és el del ball de torrent perquè li agrada molt, però al mateix temps també el que li fa més por per si fa molta calor aquest dia. “Els coets també m’agraden prou, encara que no eixiré a tirar”, afegeix.

“De tota manera, encara que estic il·lusionada, trobaré també molt a faltar a tots quan acaben les festes. Ells són quasi de l’edat de la meua filla i per a mi és com si foren els meus fills”, especifica amb tendresa.

Igual que a la resta d’Obreres, li preguntem si té alguna candidata per a passar-li la butlleta i revetla que també prefereix esperar fins a l’últim moment.

Per a finalitzar, María José ens torna a recordar la importància que té la família i les persones pròximes en aquesta etapa. “La meua cunyada Viri, la meua neboda Carolina, el meu home, els meus fills i mos pares, així com els veïns i amics, són imprescindibles i tots estan molt emocionats. Per aquest motiu, vull agrair tot el treball que estan fent per mi”.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment