Bétera ha celebrat el dia gran de les seues festes amb l’Ofrena de les Alfàbegues més coneguda com “la rodà”per tots. Les Alfàbegues d’enguany no han sigut rècord però han crescut sense necesitat d’utilitzar cap pesticida, tal com fa uns dies ens va comentar a Betera.com el mestre alfabeguer Ramón Asensi Ramón.

“Les altes temperatures enguany no han arribat fins a última hora i no ha fet la calor d’altres anys durant els mesos més càlids perquè puguen creixer més” explicava Ramón mentre donava els últims retocs a les 16 plantes a l’hort. En total s’han cultivat 44 alfàbegues a l’hort i altres 30 al cementeri, sumant-li els 6 formentets traslladats pels xiquets i xiquetes. Les restant a les 16 s’han enviat a molts ajuntaments de la província, així com a edificis públics com l’Ajuntament de València, el Palau de la Generalitat o les Corts Valencianes per recordar que les festes de la localitat ja estan ací.

Rondant les 11.00 hores arribaven els Majorals de 2018 i les Obreres Fadrines Júlia Garrido i Montagut i Mireia Picher i Bes, autèntiques protagonistes de la festa, amb Mª José Ruiz i Asensi i Cristina Boví i Mainero, que des de primera hora del matí les acompanyaven mentre les vestien a les seues cases. L’oratge ennuvolat no ha impedit que la jornada es desenvolupara tal com estava prevista.

Després de les fotos oficials era el torn de què entraren al corral els “cosieters” de cadascuna de les obreres que van portar amb ganes i alegria les 16 alfàbegues fins a l’Església de la Puríssima durant més de 4 hores de calor i tantes “voltetes” com els van demanar els veïns, veïnes i visitants que abillats amb les camises de flors no van voler perdre un any més aquesta gran festa.

Els majorals de 2018 no han defraudat i hna tiran quilos i quilos de confeti.

La rodà ha transcorregut a bon ritme, plena d’emoció i amb molta gent d’espectadora. Engunay, el diputat en el congrés per Compromís, Joan Baldoví, hi

ha estat convidat a la festa i no ha volgut perdre’s aquest dia.

Les dos obreres fadrines han aguantat la calor i el cansament gràcies als sombrillers i als seus familiars i membres de la corporació municipal que no han deixat de cuidar-les i fer-los aire amb els seus ventalls.

Passades les dos del migdia a les portes de l’església es vivia un dels moments més especials de totes les festes. Mª José Ruiz rebia emocionada a la seua obrera Júlia. Després arribava Mireia, que era rebuda per Cristina, col·locant-li la mantellina a la seua obrera per entrar a l’església, tal com mana la tradició.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment