L’Associació Cultural l’Aljama de Bétera continua donant a conéixer per tot arreu les tradicions musicals i de dansa de Bétera i la comarca del Camp de Túria. D’aquesta manera, l’entitat ha estat present en la 32a edició del Festival Internacional de Folklore de Bermeo. Així, 32 components de la citada associació van viatjar aquest passat cap de setmana fins a la mencionada localitat costanera per tal de participar en aquesta trobada cultural internacional organitzada pel grup de danses Alkartasuna Dantza Taldea.

L’esdeveniment també va servir per mostrar una part de la nostra música i de les nostres danses, i per a apropar-nos i conéixer millor la riquesa de la cultura tradicional basca, mexicana i italiana. Doncs, també es va comptar amb la participació de l’agrupació italiana Aria di Casa Nostra, la Compañía de Danza de México Pilahutli Toyolotl, i el grup amfitrió Alkartasuna Dantza Taldea.

La trobada cultural va comptar amb un total de tres actuacions, la primera de les quals va tindre lloc divendres 10 d’agost en el frontó de Mundaka, una xicoteta localitat biscaïna de tradició pesquera.

El plat fort començà dissabte de matí amb una cercavila pels carrers de Bermeo fins a l’Arratzaleen Museoa (Museu del Pescador), on tingué lloc la recepció oficial a càrrec de l’alcaldessa de la localitat Idurre Bideguren.

El Festival Internacional va tindre lloc el mateix dissabte de vesprada. El frontó Artza de la localitat, ple de gom a gom, fou l’encarregat d’acollir aquesta trobada internacional de cultura on els assistents van poder gaudir d’una variada mostra de música, de danses i d’indumentària. L’Associació Cultural l’Aljama, per la seua banda, representà diversos estils de música i de danses valencianes entre les quals es troben les seguidilles, el fandango, el bolero o les valencianes a l’estil de l’u i dotze, a més d’una havanera que en la veu de Marieta va fer que el públic felicitara a l’Associació cultural l’Aljama de Bétera per la seua participació. El festival conclogué de forma molt emotiva amb el ball d’un fandango basc on participaren membres de les diferents agrupacions.

L’última de les tres actuacions va ser el diumenge 12 d’agost en la xicoteta localitat biscaïna de Busturia.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment