Ahir divendres, 17 d0agost, va tindre lloc la tradicional ‘Nit de Rock‘ de les Festes d’agost.

BoikotLos De Marras i Funkiwis eren els encarregats de convertir l’Albereda de Bétera en un autèntic festival de música rockera. Les actuacions donaren el seu tret d’eixida a partir de les 23.00 hores, després de la també popular ‘Coetà del Gos’.

Els més novells, però no amb menys fama, eren Funkiwis. Aquesta banda valenciana, de nou joves, porta actuant en els últims anys en festivals de renom com per exemple Cabo de Plata, Viñarock, Arenal Sound o Rototom Sunsplash.

El grup compta amb tres àlbums: ‘Sírvase su copa aquí’ de 2013, ‘Nadie al volante’ de 2015 i ‘Mundo roto’ de 2017. Funkiwis es va crear el febrer de 2012 fruit de l’amistat i la complicitat creada en formacions anteriors. Durant aquest temps de gestació, la banda ha anat formant una personalitat pròpia, on estils ben diferents com el Funk, Hip-hop, el Rock, i el Reggae es fusionen.

Los de Marras és una banda molt ben acollida pels veïns de Bétera, ja que compta amb prou seguidors d’aquest municipi.

La història d’aquest grup valencià, que en l’actualitat està format per sis músics, és molt dilatada. I és que els seus inicis se remunten l’any 1995, quan Iñaki es reuneix amb tres col·legues i decideixen crear Los de Marras. Des d’aquell moment fins ara hi ha plogut molt i hi ha hagut molts canvis, sobrevivint a tots ells Iñaki com a fundador originari. A ell li segueix Agustín (veu i guitarra) que arribaria a la banda posteriorment, per a quedar-se fins al moment. Entre finals de la dècada dels 90 i principis del Segle XX apareixeria Pau com a baterista. En 2008 s’incorporaria Nelo (guitarra). A la fi de 2015 s’incorporen també Daniel Añó (baix) i Warrior (guitarra) passant a ser la formació actual de sis músics. Los de Marras compta amb uns sis discos (l’últim ‘Reamanecer‘) i una maqueta. A més, ja són cita ineludible a alguns festivals com Viñarock.

Finalment, Boikot és una banda de punk espanyola originària de Madrid caracteritzada, igual que els dos anteriors, pel compromís social a les seues cançons.

El grup va començar a funcionar en 1987, tocant música punk rock urbà. Després de canvis en la formació del grup grava dos discos amb el segell Barrabás. El conjunt adquireix reconeixement actuant a Madrid, fins que l’any 1995 trenca amb el segell Barrabás i decideix llançar-se a l’autogestió creant el seu propi segell discogràfic independent Produccions BKT. Fins a 1996 edita dos discos de vinil més i toca a diversos festivals de rock com Festimad.

Després, els seus components posen en marxa el projecte de llançar una trilogia discogràfica anomenada La Ruta del Ché entre 1997 i 1999 on inclouen diferents versions com la de “Hasta siempre” de Carlos Puebla i gravades mentre estan en gira per alguns països com Cuba, Mèxic, o Argentina. En aquesta etapa de la Ruta del Ché prenen influències de la música hispanoamericana incloent en els seus enregistraments instruments i ritmes hispans. Durant l’any 2011 Txikitin, trompetista de Ska-P, participa activament en els concerts del grup.

A principis de 2014, es publica el segon àlbum en directe del grup titulat Boikotea!!!, el qual va ser gravat en el Festival En Viu celebrat a la ciutat de Getafe. Actualment, la seua companyia discogràfica és Maldito Records, igual que la de Funkiwis i Los de Marras.

A continuació, oferim un vídeo resum d’aquesta passada nit de Rock:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

1 Comment

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment