(EFE) El nombre de treballadors per cada pensionista en la Comunitat Valenciana se situa lleugerament per davall de la mitjana espanyola, ja que, si en tot el territori nacional hi ha 2,17 treballadors per pensionista, en la Comunitat hi ha 2,10.

Desglossant les dades de la Seguretat Social per províncies, Alacant és la que més treballadors té per pensionista, amb una mitjana de 2,32, lleugerament per damunt de la nacional.
Quant a Castelló, hi ha dos treballadors per pensionista, mentre que la capital és la que pitjor mitjana té de les tres províncies, amb un 1,99.

Espanya compta en l’actualitat amb dos treballadors per cada pensionista. Segons les dades de la Seguretat Social, al tancament de juny a Espanya hi havia 18,9 milions de cotitzadors ocupats i 8,7 milions de pensionistes, la qual cosa situa la ràtio de dependència quasi en el 2,2.

En total, a Espanya hi havia el passat 30 de juny 18.967.952 treballadors afiliats a la Seguretat Social, una xifra que s’ha anat recuperant des dels 16,2 milions de fa cinc anys quan l’ocupació va tocar fons, amb la xifra d’ocupació més baixa des de 2002.

El gruix dels cotitzadors es troba emmarcat en el règim general (14,4 milions), en tant que hi ha 3,2 milions d’autònoms, 67.895 treballadors del règim del Mar i 2.229 del Carbó.

Per la seua part, a 1 de juny es van pagar pensions públiques a 8.733.153 persones, un número que ha anat en augment any a any, sumant uns 100.000 pensionistes anuals de mitjana des de 2007.

Del total d’aquests pensionistes, la major part rep pensions de jubilació (5,8 milions de persones), seguits dels perceptors de viduïtat (1,6 milions), incapacitat permanent (943.547), orfandat (325.016) i a favor de familiars (40.409).

D’acord amb les dades de la Seguretat Social, la taxa de creixement anual de l’afiliació a la Seguretat Social (3,1%) és quasi tres vegades superior al creixement del nombre de pensions (1,1%).

Segons les últimes dades de juny, en l’últim any s’han incorporat 95.649 pensionistes al sistema, enfront dels 771.109 persones que han començat a treballar.
Si a més dels ocupats es té en compte als aturats amb prestació o subsidi contributiu, en total hi hauria 19 milions de cotitzadors a la Seguretat Social, per la qual cosa la ràtio sobre els pensionistes augmentaria a 2,29 al juny.

Encara que la relació entre ocupats i pensionistes en el territori nacional se situa en 2,17, les regions presenten diferències que evidencien quines són les més envellides o les més dinàmiques quant a l’ocupació.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment