Les Festes de Bétera 2018 acaben hui però comencen les de 2019 amb l’elecció de les noves Obreres i l’entrada en escena de la nova colla de majorals. Tal com mana la tradició després de la Santa Missa de la Vuitava s’han confeccionat les “bolletes” al despatx de la Casa Abadia en presència del rector En Vicent Font i després ha començat la recerca de les noves obreres. Aquesta jornada no ha sigut de les fàcils, ja que el sí de l’última Obrera per traure no s’ha donat fins passades les 15.00 hores.

No obstant això, la calor i el sol no ha dissuadit les veïnes i veïns que han volgut recórrer els carrers de Bétera per a conéixer-les de primera mà. La primera a lliurar la bolleta ha sigut la primera Obrera fadrina Júlia Garrido i Montagut qui no ha tingut èxit en la seua elecció i li ha passat el torn a la primera Obrera Casada Mª José Ruiz i Asensi.

Després d’un recorregut ple de misteri i de falses pistes per a donar-li més intriga al moment, Mª José s’ha dirigit fins a la casa de Davinia Calero i Escartí, qui animada pel seu home i familiars finalment ha dit que sí a ser primera Obrera Casada, darrere d’assabentar-se bé que els seus pares ja eren sabedors d’aquesta elecció.

Posteriorment, la segona Obrera Fadrina Mireia Bes i Picher s’ha dirigit cap a casa de la seua primera elegida la qual es trobava treballant i no li ha donat un sí per resposta. Seguidament, era el moment per a la segona Obrera Casada Cristina Boví i Mainero qui també ha tingut que repetir la seua elecció. D’aquesta manera, llevat de Mª José, la resta d’Obreres han tingut que tornar a confeccionar de nou les seues “bolletes”.

A l’eixir de l’església, Mireia s’ha dirigit cap a casa dels pares dels Majoral de 2018 Carles Fuentes i Moreno per a entregar-li la seua “bolleta” a Mireia Fuentes i Moreno, germana d’aquest, com a segona Obrera Fadrina. Mireia ha donat el seu sí, plena d’emoció i animada per tota la seua família i amics.

Després, Júlia ha fet el seu recorregut fins a la casa dels pares de la parella d’altre Majoral de 2018, Manel Usó i Izquierdo, per a dir-li a Pau Mollà i Zaragozá si volia ser la primera Obrera Fadrina de 2019. Darrere de cridar a la seua germana Aina i amb els ànims de Manel, pares i familiars, ha acceptat. Cal mencionar que aquesta jove compta amb una família on diverses dones d’ella han sigut Obreres.

Finalment, Cristina s’ha dirigit cap a casa de Mª Carmen Gil i Martínez, germana del també Majoral de 2019 Valentín. Després d’assabentar-se bé que el seu marit i familiar li donaven el suport per a ser segona Obrera Casada, també ha acceptat amb molta alegria i il·lusió.

Així, finalitzava un llarg matí ple d’emocions la qual seguirà amb la tradicional processó de la vuitava i l’acomiadament de les Obreres i majorals de 2018.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment