Com cada any, la processó de la ‘Vuitava‘ va posar fi aquest dimecres als actes religiosos de les Festes dedicades a la Verge de l’Asunció de Bétera. Es tracta d’una processó xicoteta, en la qual només participen els Majorals i les Obreres d’eixen any, les Obreres del pròxim exercici i la Corporació Municipal. A més a més, és curta perquè sols recorre els carrers que envolten el Castell de Bétera. La solemne música tocada per la colla del tabal i la dolçaina ‘Xe que Burrà‘ i la banda del Centre Artístic Musical de Bétera, anuncia a les veïnes i veïns el pas de la Mare de Deu d’Agost i el final de les seues festes patronals.

Després de l’acte religiós va arribar una de les parts més emotives de totes les festes: el comiat de les quatre obreres i el President dels Majorals de 2018. Acompanyades per la colla de Majorals, les Obreres de 2019, la corporació municipal i la xaranga, una a una van anar arribant als seus carrers adornats on els esperaven els seus familiars i amics.

Amb els ciris tombats en terra, fent un passeig lluminós, l’acomiadament s’iniciava a casa de la primera Obrera Fadrina, Júlia Garrido i Montagut, la qual rebia emocionada junt els seus pares a les seues Obreres i a les de l’any vinent, així com a tots els Majorals de 2018. La complicitat entre els pares de Júlia i Mireia i els marits de les Obreres Casades es feia palpable durant aquest moment on tots es fonien entre abraçades.

Posteriorment, va ser el torn per a la primera Obrera Casada,  José Ruiz i Asensi. Seguidament, la colla es va dirigir a casa de la segona Obrera Fadrina, Mireia Picher i Bes i en quart lloc a la de la segona Obrera Casada, Cristina Boví i Mainero. El comiat es tancava a casa del President dels Majorals, José Luis Palanca i Piá. En cada casa, els plors i l’emoció eren els protagonistes.

Després d’aquest emotiu acte, les Obreres i Majorals de 2018 es van dirigir al recinte de l’Albereda, acompanyat per la xaranga ‘Che que bo’ per a assistir a la presentació de les Obreres i Majorals de 2019 i disfrutar de l’espectacle de la nit.

Al llarg de hui, oferirem una fotogaleria d’aquests actes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment