L’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), ha destinat des de juliol de 2015 un total de 7.320.780 euros a aplicar bonificacions per a reduir els lloguers d’habitatges públics de la Generalitat. Els costos d’aquests arrendaments varien en funció dels ingressos i nombre de membres de la unitat familiar.

Aquesta mesura, que s’emmarca dins de les accions del Pla de Dignificació de l’Habitatge Social, beneficia anualment a una mitjana de 2.300 famílies. El pla, impulsat per la Conselleria que dirigeix María José Salvador, inclou mesures de xoc per a gestionar i dignificar el parc públic d’habitatge de la Generalitat, responent així a la vocació social i de rescat de les persones de l’actual Consell.

Aquest desemborsament en l’aplicació de bonificacions reflecteix l’esforç del Govern valencià a dur a terme un canvi de model en la gestió de les polítiques d’habitatge, millorant l’accessibilitat als col·lectius més desfavorits mitjançant ajudes i donant respostes reals a les famílies més necessitades.

De les 2.300 famílies que de mitjana es beneficien cada any de les bonificacions, al voltant de 1.300 corresponen a la província de València, 800 a la d’Alacant i 200 a la de Castelló.

En el respectiu a l’import total de les bonificacions, que ascendeix a 7.320.780 euros, la distribució ha sigut la següent: 4.026.430 euros a la província de València, 2.489.065 euros en la d’Alacant i 805.285 en la de Castelló.

Per a donar a conéixer aquestes bonificacions, la Conselleria d’Habitatge ha dut a terme durant aquests tres anys campanyes informatives dirigides als residents dels habitatges públics que es gestionen en règim de lloguer social. Aquestes campanyes inclouen reunions amb les comunitats de veïns en les quals s’expliquen les mesures implantades pel Consell per a flexibilitzar el pagament de les rendes de les persones amb menys recursos.

A continuació, s’estudia la situació de cada família i s’aplica la reducció en el lloguer que li correspon, tenint en compte els ingressos i membres de la unitat familiar.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment