(EFE) Un home de 57 anys ha sigut detingut després d’assegurar en una telefonada al 112 que acabava de matar a la seua parella sentimental de 60 asfixiant-la en un habitatge en una partida rural del terme alacantí d’Oriola.

Fonts coneixedores del cas han informat que no hi havia denúncies prèvies de la dona contra l’home, i que tampoc s’havien detectat episodis de violència en l’àmbit domèstic.

Amb el crim de hui són ja 28 les dones assassinades enguany i 952 des que hi ha dades oficials, en 2003.

L’alcalde, el popular Emilio Bascuñana, ha manifestat la “consternació i dolor” pel succés i ha apel·lat a la “necessitat i compromís de totes les administracions i la ciutadania, i a fer tot el que estiga a la mà per a evitar que aquests fets es tornen a produir”.

El succés s’ha conegut entorn les 7.45 hores quan el presumpte homicida, de nacionalitat búlgara, ha telefonat al 112 per a confessar que havia acabat amb la vida de la seua parella en un habitatge unifamiliar de dues altures.

La morta, també búlgara i que no presentava aparents signes de violència per arma de foc o blanca, no va poder ser reanimada i només es va poder confirmar la seua mort quan van arribar els agents de la Policia Nacional i els metges d’una ambulància.

La brigada de la policia judicial i científica de la comissaria del Cos Nacional de Policia d’Oriola s’ha fet càrrec de la investigació, i el cadàver d’Ivanka ha sigut alçat a les 10.40 hores pel jutjat de guàrdia, que hui correspon al d’Instrucció 2 de la ciutat.
Acusat d’un presumpte delicte d’homicidi, l’arrestat passarà a disposició judicial en un termini màxim de 72 hores dins d’un cas que portarà el jutjat especialitzat de la violència sobre la dona d’oriolà.
Els veïns de la víctima mortal han afirmat a Efe que no havien escoltat abans discussions entre la parella, que residia des de feia 5 anys en aquesta casa encara que vivien junts des de feia uns 20.

“Ni baralles ni discussions”, havien sentit prèviament, per la qual cosa s’han quedat “en xoc” quan aquest matí han vist a una ambulància i dotacions de la policia a la porta de l’habitatge d’aquesta tranquil·la zona del terme municipal d’Oriola.

Segons han explicat, la dona treballava cuidant d’una senyora major i eixia de casa tots els dies molt prompte, mentre que l’home feia un temps que estava malalt de les cames i columna, i havia perdut prou pes.

Desenes d’oriolans han condemnat l’assassinat en una concentració silenciosa al migdia a les portes de l’ajuntament, on ha acudit la major part del ple municipal, el conseller de Transparència i Igualtat, Manuel Alcaraz, i la número dos del PPCV, l’oriolana Eva Ortiz, entre altres.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment