Sota el nom #EUandMEa, la Unió Europea ha convocat un concurs de curtmetratges per a joves d’entre 18 i 35 anys. Tot aquell que crega que té una idea interessant per a realitzar un curt i es considere un jove director pot participar en aquest projecte.

Els cinc guanyadors rebran una subvenció de 7.500 € cadascun. A més a més, aquests cinc premiats comptaran amb l’ajuda d’un important director europeu per a donar vida a la seua idea.

El concurs està obert a joves europeus residents en la Unió Europea, que compten amb l’edat mencionada anteriorment. Les propostes deuran enviar-se abans de la data límit, la qual és el 31 d’octubre d’enguany. Només es pot participar de manera individual, ja que les propostes de grup no es tindran en compte.

Els interessats deuran omplir el formulari que es troba en aquest enllaç: Formulari.

Així mateix, deuran enviar el següent:

  • Una sinopsi escrita del curtmetratge (en anglés, i si l’anglés no és la llengua materna, també es pot fer en una de les llengües oficials de la UE).
  • Un vídeo curt filmat amb un smartphone (en anglés, i si l’anglés no és la llengua materna, també en un dels idiomes oficials de la UE).
  • Un enllaç a un curtmetratge que s’haja realitzat en els últims cinc anys (no hi ha requisits d’idioma específics per a aquest curtmetratge).

Les propostes han d’encaixar en una d’aquestes cinc categories:

  • Mobilitat.
  • Sostenibilitat.
  • Capacitats i negocis.
  • Digital.
  • Drets.

Però abans també hauran de llegir les regles del concurs i les condicions.

El jurat estarà format per cinc directors europeus, els quals revisaran les propostes i triaran als deu finalistes, dos per cada categoria.

Posteriorment, a partir de gener de 2019 i durant cinc setmanes, els guanyadors seran seleccionats mitjançant una votació en línia. El resultat s’anunciarà en www.europa.eu, en la pàgina web del concurs, i en les xarxes socials de la Comissió Europea. Cada setmana estarà dedicada a una categoria: anunciaran als dos finalistes en la categoria i demanaran a la gent que vote pel projecte cinematogràfic que més els haja agradat.

Com ja hem mencionat abans, els cinc guanyadors rebran 7.500 € cadascun, per a produir, gravar i editar el seu curtmetratge abans del 30/04/2019. També obtindran assessorament durant el rodatge i l’edició per part d’un dels directors membres del jurat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment