(EFE) Compromís en l’Ajuntament de Paterna ha anunciat que trenca el pacte de govern amb els socialistes, després d’acusar a l’alcalde, Juan Antonio Sagredo (PSPV), d’ “usurpar” les competències d’Urbanisme al regidor que les portava, de Compromís, i tramitar la reclassificació de Intu Mediterrani (abans Port Mediterrani).

El portaveu de Compromís a Paterna, Juanma Ramón, i el regidor que portava Urbanisme, Carles Martí, han explicat en roda de premsa que demà formalitzaran la renúncia a les seues competències en el Govern local, en el qual van entrar al novembre de 2016.

Ramón ha assenyalat que l’alcalde ha decidit mitjançant un decret, en ple agost i durant les festes, donar “llum verda” a un projecte que implica la requalificació d’un milió i mig de metres quadrats “a esquena del seu soci de govern” i enviar-ho a la Conselleria d’Obres Públiques.

“Iniciar aquest expedient de requalificació sense l’acord del govern local i llevant les competències a l’edil d’Urbanisme és una ruptura clara de l’acord programàtic del Batà i va també en contra de l’esperit del Botànic”, ha alertat Ramón, el grup del qual té sis regidors a Paterna, els mateixos que el PSPV-PSOE.

Per al portaveu de Compromís, la decisió de l’alcalde implica que els “tiren del Govern”, doncs des de 2012 s’oposen a aquest projecte, que és “el mateix” que Port Mediterrani i “el paradigma de l’antic model urbanístic totalment insostenible”, i ja havien advertit a Sagredo que no ho anaven a signar.
Ha qualificat de “irresponsabilitat” l’actuació de l’alcalde, per provocar la ruptura d’un Govern que està “fent tant” pels ciutadans de Paterna i “tensionar de forma clara” el Govern del Botànic.

Ramón ha desvetlat que s’han assabentat de la decisió de l’alcalde en consultar el registre d’eixida dels documents que es remeten a la Conselleria, i ha insistit que, en aquesta situació, no poden continuar en el Govern local, “lamentant-ho moltíssim”.
Ha recordat que al juliol es va presentar el nou projecte per part del promotor de Port Mediterrani i a partir de llavors començaven a córrer els terminis per a donar una resposta a una iniciativa que requereix una modificació “puntual i a la carta” del pla general d’ordenació urbana, a la qual no estan disposats.

El portaveu de Compromís ha destacat que en 2015 ja no van entrar en el govern local a causa del projecte de Port Mediterrani, que no entra dins dels paràmetres que defensa Compromís, i ho van fer a la fi de 2016 després que la Conselleria ho rebutjara.

El regidor d’Urbanisme, Carles Martí, ha assenyalat que s’ha produït una “ruptura de la confiança” dins del govern amb aqueix decret signat per l’alcalde el passat 20 d’agost, i ha insistit que el projecte Intu Mediterrani “és una barbaritat”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment