(EFE) La Comissió Europea (CE) proposarà posar fi al canvi a l’horari d’hivern en la Unió Europea després d’analitzar els resultats d’una consulta pública en la qual “milions” de ciutadans van demanar mantindre l’horari d’estiu tot l’any. Així ho ha informat aquest divendres el president de la institució, JeanClaude Juncker.

Les Corts Valencianes han defensat i reclamat en dues ocasions durant aquesta legislatura el manteniment de l’horari d’estiu pels beneficis econòmics i socials que tindria per a la Comunitat Valenciana.

En 2016, el Parlament autonòmic va acordar sumar-se la proposta de mantindre l’horari d’estiu, i va demanar al Govern que adoptara les decisions necessàries per a obrir un debat social i que prenguera les mesures corresponents sobre el fus horari.

En una declaració institucional signada per tots els grups parlamentaris, les Corts assumien el text de la declaració del Parlament de Balears, que contemplava “els beneficis de gaudir de més claredat quan s’acaben les obligacions diàries”.

Entre elles, el document assenyalava la possibilitat de dur a terme activitats a l’aire lliure, juntament amb un augment de vendes per al xicotet i mig comerç, l’estalvi energètic i la desestacionalització turística.

“És innegable que en el territori valencià, mantindre el fus horari d’estiu tindria beneficis socials i econòmics: la nostra ubicació geogràfica ho demana per a aprofitar més les hores de sol a les vesprades durant els dies d’hivern”, indicava la declaració.

Així, instaven al Govern a adoptar les decisions necessàries per a obrir un debat social i a prendre les mesures corresponents sobre el fus horari tenint en compte els criteris econòmics i socials exposats.

D’altra banda, el març de 2018, la comissió parlamentària d’Assumptes Europeus aprovava, a proposta per Compromís, demanar al Consell que faça les gestions al seu abast per a instar a les institucions europees a modificar la normativa amb la finalitat que es deixen de realitzar els canvis actuals d’hora d’estiu i hivern.

La iniciativa, aprovada amb els vots de tots els grups excepte l’abstenció del PP, demanava enviar l’acord al Congrés dels Diputats, al Senat, a la Comissió de Transport del Parlament Europeu i a tots els europarlamentaris espanyols.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment