El passat divendres, 31 d’agost, 17 estudiants acabaven el seu període de pràctiques a l’Ajuntament de Bétera. Una etapa de la qual han pogut gaudir a través de ‘La Dipu et Beca‘.

Els estudiants de Dret, Administració, Finances, Periodisme, Comunicació Audiovisual, Turisme o Arquitectura, entre d’altres, han tingut l’oportunitat d’aprendre durant els mesos de juliol i agost el treball que es realitza en els diversos departaments d’un consistori.

Alba Rodríguez ha estat a l’àrea de Cultura. L’àrea d’Urbanisme ha comptat per segon any consecutiu amb Carmen OrtolàIván Pla ha estat en l’àrea d’Obres. Borja Girona ha estat al departament de Recursos Humans col·laborant en l’atenció al ciutadà del
Registre d’Entrada i del Padró. L’Agència de Desenvolupament Local (ADL) ha comptat amb la col·laboració de Maria Carrascosa.
Ana Serrano ha estat treballant en el Registre d’Entrada de Gascón Sirera i Casa Nebot. L’oficina del consumidor (OMIC) ha tingut l’ajuda de Rubén Prat. Paula Romero ha desenvolupat la seua beca en el departament de Turisme realitzant informes de
despeses i tasques de contractació. Finalment, a l’àrea de comunicació han estat Laura EscartíMaría Rubio i Emilio Pacho.

Experiència en primera persona

Precisament, amb Laura i Emilio hem pogut parlar perquè ens conten la seua experiència en primera persona.

Emilio iniciava les seues pràctiques a la ràdio pública del municipi, Ràdio Bétera (107.09), el 2 de juliol. De dilluns a divendres, de 10.00 a 14.00 hores, aquest jove estudiant de periodisme era escoltat per les veïnes i veïns de la localitat. Durant aquest primer mes, estava amb una altra companya de beca estudiant de Comunicació Audiovisual, María Rubio. Aquesta última s’encarregava més de la part tècnica.

“Els primers dies havíem de muntar un programa de ràdio, d’allò que volguerem, cosa que em va agradar molt perquè David Cañadas com a director de Ràdio Bétera de seguida va confiar molt amb nosaltres”, explica el mateix Emilio.

“Vam decidir fer un magazín d’una hora que portava per nom ‘Bétera directe’ i tots els dies començàvem amb una secció de notícies prou ampliades, seguides d’uns minuts musicals i després cada dia un tema. Dilluns teníem col·lectius, dimarts literatura, dimecres guies de viatge, dijous cinema i divendres agenda cultural. A continuació li seguia la secció de cuina diàriament. A les deu quan entràvem, preparàvem el programa perquè estiguera a punt per a emetre de 13.00 a 14.00 hores. Jo redactava i locutava i Maria s’encarregava del control”, detalla el jove.

Al segon més, Laura s’incorporaria també a la ràdio locutant i redactant el programa ‘Bétera directe’. “El mes de juliol vaig estar a l’Ajuntament fent els treballs un poc de community Mànager. Portava també la web de Beterainformació, pujant les notícies que em passaven des dels diferents departaments allí i a l’aplicació mòbil de Bétera en línia. Ja a l’agost em vaig passar a la ràdio, incorporant-me al programa i als especials de les festes, donant cobertura dels actes”, comenta aquesta jove també estudiant de periodisme.

“Una vegada començarem les festes féiem un programa especial d’aquestes amb David. Ell va gravar tota la presentació i dies com el de les paelles o disfresses féiem entrevistes a la gent, fent una cobertura especial. En aquest sentit, anàvem a actes de matí com el taller de pilota valenciana, l’exhibició de la UME, etc. i el 23 d’agost ja tornarem de nou al ‘Bétera directe’ habitual”, especifica Emilio.

Conclusions

D’aquesta manera, ambdós declaren haver-se divertit molt durant aquesta etapa. “Ballàvem durant els minuts musicals, ens réiem i ho passàvem molt bé, tenint molt bona connexió entre els quatre, ja que David t’ho fa tot molt fàcil”, menciones cadascun.

“Jo l’any passat ja vaig fer aquesta beca a la ràdio, però feia un programa de música de dues hores que es gravava al matí i s’emetia de vesprada. Va estar molt bé, però enguany m’ha agradat molt haver tingut companyia i haver fet tanta pinya”, afegeix Laura.

“Un dels majors reptes per a mi va ser portar endavant tot un programa d’una hora i fer-ho possible, però amb el moment que em quede és aquell quan s’encén la llum d’On Air i saps que estàs en directe, perquè sents nervis i emoció i no vols que s’acabe”, apunta Emilio, qui també està d’acord amb Laura en què un altre dels moments més divertits va ser el de l’entrevista amb els Majorals per a l’any 2019 que es va gravar al Barracó.

D’aquesta manera, els dos joves qualifiquen aquest període de pràctiques com a màgic.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment