(EFE) L’Ajuntament de València ha començat a retirar i denunciar els patinets elèctrics estacionats en diferents voreres dels carrers de la ciutat. Una actuació portada a terme després que l’empresa els haja tornat a col·locar per diversos districtes per al seu lloguer per minuts.

Fonts municipals han indicat que la retirada dels vehicles ha començat pel Marítim i després es continuarà per la zona centre de València.

Els patinets retirats per la Policia Local seran portats al depòsit municipal, on el seu propietari podrà retirar-los després del pagament de la sanció corresponent per ocupació de l’espai públic.

L’Ajuntament de València havia donat de termini fins al matí d’aquest dimecres a l’empresa Llime perquè retire dels carrers les dotzenes de patinets elèctrics que deixa per a llogar des de la setmana passada o seria la Policia Local qui ho fera, perquè manca de l’autorització necessària per a usar la via pública i no paga la taxa corresponent per dur a terme aquesta activitat lucrativa.

Fonts municipals van recordar que existeix una disposició de la DGT que fa que els vehicles de mobilitat personal i els cicles de més de dues rodes destinats a una activitat econòmica de tipus turístic o d’oci “hauran d’obtindre prèviament una autorització de l’autoritat municipal”.

L’article 12 de l’Ordenança de Domini Públic estableix que quan es constate d’una ocupació de la via pública, els agents o personal competent en inspecció formularan “la corresponent denúncia o acta d’inspecció i requerirà al titular l’autorització o concessió” perquè “procedisca voluntàriament a la retirada dels elements” i en cas contrari, els retiraran ells.

Igualment, la sanció per ocupació d’espai (no per vehicle) és de 750 euros, al que s’afig 122 euros per intervenció per la recollida i el transport, més 1,05 euros de depòsit per dia.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment