Eren passades les nou de la nit d’aquest divendres, 07 de setembre, quan un bon nombre de veïnes i veïns de Bétera es congregaven a l’església de la Puríssima per a participar en un acte sorpresa en honor al retor d’aquest temple, Dont Vicent Font, qui molt prompte ens deixarà per a seguir complint la seua missió a Ondara.

Associacions, colles, autoritats, amics… Tots estaven allí per a mostrar el seu agraïment al treball que Don Vicent ha realitzat des de 2015 a aquest municipi. Per a començar la bateria de sorpreses es formava un corredor de gent dirigida per membres de les penyes coeteres (Amics del Coet, Vol Lliure i Fogoners) que subjectava un coetets a la mà, des de la plaça de l’església fins a la plaça del Sol fins a arribar a la mítica font de l’Obrera i el Majoral. Amb un autèntic espectacle de llum, so i foc, l’homenatjat recorria entre aplaudiments i molt emocionat aquest corredor. Seguidament, al campanar de l’església es disparava un castell a ritme de campana amb la col·laboració especial de Roberto Rausell i la colla de Campaners.

Posteriorment, la colla de Dolçaina i Tabal ‘Xe que Burrà‘ acompanyava als cantadors i versadors del municipi per a oferir-li unes albaes dedicades. Després, aquesta colla i una xaranga formada per membres de diverses xarangues de la població anaven en cercavila fins a Casa Nebot. En arribar don Vicent a les instal·lacions d’aquest edifici, acompanyat en tot moment pel pàrroc de la Parròquia dels Desemparats Don José, es disparava un altre castell de rebuda.

Harmonia i germanor

En finalitzar, la periodista Carmen Sorlí i Contreras donava la benvinguda als allí presents i agraïa a Don Vicent, en nom de tots, la seua tasca realitzada i també destacava la col·laboració de les diverses entitats per fer possible aquest acte promogut per distints grups i joves de la població.

Els primers a actuar van ser el grup de Dansa i Rondalla de la Falla Gran Via de l’Est, interpretant la Jota de Bétera. A aquesta actuació li seguia un sopar de ‘Pa i Porta’ de vint minuts amb picadeta cortesia dels joves encarregats d’organitzar l’acte. A més a més, es va comptar amb una barra de beguda muntada pels fallers de la Comissió Gran Via de l’Est, la qual compleix 50 anys.

Darrere d’aquest breu sopar va arribar el torn per a l’Associació Cultural l’Aljama. Marieta Guerrero i Ricart va interpretar un romanç, acompanyada de la seua rondalla. Però abans, va ser presentada per Siona Ricart acompanyada per una altra membre de l’associació (Vero), qui va explicar adequadament l’origen d’aquest romanç.

Mostres d’agraïments

A continuació, es va portar a terme una emotiva ronda d’agraïments per part de representants de diferents col·lectius. Durant aquesta part, tots van fer-li entrega de distints obsequis i van mostrar la seua estima pel retor. L’encarregada d’obrir aquesta ronda va ser l’Alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany i Campos. A ella li van seguir representants de les penyes coeteres ‘Vol Lliure’, ‘Fogoners’ i ‘Amics del Coet’ (Toni, Ramonet i Moisés). Membres de les Obreres i Majorals de 2015, 2016, 2017, 2018 i 2019 també van pujar a oferir-li unes paraules (Carlos TórtolaMaría Aloy, Xus Martínez, Rafa Moreno, Rafa Boví, Javi Llistó, José Luis Palanca, Lluis Pascual Escrivà i Òscar Ibáñez). El president de la Junta Local Fallera de la localitat, José María Asensi, al costat de les Falleres Majors de 2018, Luisa Motilla i Andrea Peinado tampoc van faltar en aquesta ronda. Amparo Sancho, també va tindre unes paraules d’agraïment, com a presidenta de l’Associació d’Ames de Casa Tyrius. Pepa Campos, com a presidenta de Cáritas, també va pujar a l’escenari, tancant finalment aquest moment una xicoteta representació dels artífexs de l’acte. Vicent Bes ‘Cameta’ de Bes Audiovisual, al costat de joves del poble com Jordi, Albert, Carlos o Andreu, va voler destacar la unió i cohesió que ha propiciat Don Vicent Font entre totes les veïnes i veïns, independentment de les seues ideologies, agrupacions a les quals pertanyen, etc.

Per tancar l’acte, va haver-hi una xicoteta discomòbil a càrrec del Dj Sergio de la Falla Gran Via de l’Est, qui també va estar com a tècnic de so durant tota la vetlada ajudat per Juan José Monzó.

Així mateix, cal destacar que al llarg de tota la nit, a una vora de l’escenari, es va ubicar un porquet vidriola per a recaptar fons per al col·legi Sant Tomàs de València, fundat a la localitat peruana de Santa Rosa per part del mateix Don Vicent Font. Els allí presents van anar aportant la seua col·laboració fent un donatiu de manera molt gustosa, mostrant una vegada més que aquest retor sempre estarà al cor de tot el poble de Bétera.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment