Ahir divendres, poc abans de les 20.00 hores, s’iniciaven els actes amb motiu de la celebració de la Pastoreta (Divina Pastora). La festivitat arrancava amb el tradicional traslladat de la imatge des de l’ermita del Calvari a l’església de la Puríssima de Bétera.

Primer, a les 19.00, 19.15 i 19.30 hores, gràcies a la Colla de Campaners del municipi, s’escoltaven les campanes de l’Ermita, amb els tres vols d’avís a missa i Vol final. Posteriorment, a l’eixida de la imatge d’aquest espai, es procedia al corresponent toc de glòria. Al pas de la Divina Pastora per l’Església dels Desemparats, també sonaven els vols. Finalment, els tocs tenien lloc a la Torre Campanar de la Puríssima Concepció amb els vols menors durant la processó i el toc de glòria a l’entrar la imatge.

La colla de Dolçaina i Tabal ‘Xe que Burrà‘ era qui obria la processó, seguits de les pastoretes i pastorets.

Cal mencionar que, aquesta és una festivitat molt arrelada a la població. En ella, el protagonisme el tenen les xiquetes i xiquets, que vestits de ‘pastoretes i pastorets’ i acompanyats pels seus pares, iaios i familiars van davant de la Verge en el seu recorregut.

Des de l’any 2.009, l’Associació “Amics de Coet”, són els encarregats del seu trasllat. Una vegada més, ahir desfilaven davant d’ella amb els ciris i altres membres eren els portadors de la imatge. Els retors de les dues parròquies de la localitat, Don Vicent i Don José, anaven darrere de La Pastoreta, acompanyats d’algunes autoritats municipals. La banda de música del Centre Artístic Musical de Bétera, era l’encarregada de tancar aquesta processó.

Durant la cercavila, van haver-hi alguns moments emotius com la penjada d’una pancarta al balcó del casal de la Falla Gran Via de l’Est, on es podia llegir que aquesta sempre serà la casa de Don Vicent i Don José. En ella també hi havia una fotografia de Don Vicent amb un mocador verd d’aquesta comissió. Quan la imatge va passar per aquest casal, ubicat davant l’església dels Desemparats, els portadors van donar-li una volteta en agraïment. Don Vicent, emocionat també va aplaudir aquesta acció de la Falla. Aquest, era sols un xicotet avanç de les sorpreses que li esperaven al retor després del trasllat.

Hui dissabte cap a la mateixa hora, si l’oratge no ho impedeix finalment, tindrà lloc la processó des de la Parròquia fins a l’ermita del Calvari.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment