Tal com ja hem anat avançant aquests dies, Bétera tornarà a celebrar enguany la festivitat del Santíssim Crist de la Protecció. Es tracta d’un esdeveniment que s’ha recuperat des de fa uns pocs anys, de la mà del retor de l’Església de la Puríssima, Don Vicent Font. I és que aquesta era una tradició prou arrelada abans a la localitat.

Aquesta imatge del Crist es troba durant l’any a l’Ermita del Calvari del municipi, on també està la imatge de la ‘Divina Pastora’ coneguda carinyosament com ‘La Pastoreta’. Quan arriba el mes de setembre, el Crist és traslladat a la Puríssima uns dies. Allí es realitza el tridu en honor a la imatge i posteriorment torna a la seua ubicació habitual. D’aquesta manera, hui dimarts a les 19.30 hores, es portarà a terme la missa del Crist, a la mencionada Ermita del Calvari. Al voltant de les 20.00 hores es procedirà a la processó de baixada cap a l’església de la Puríssima.

Però a més, la Colla de Campaners de Bétera farà sonar les campanes dels dos temples sagrats citats en els següents horaris:

Torre Campanar de la Puríssima Concepció:

  • 12.00 hores. Vol General de campanes.
  • Vols general a l’eixir el Crist de l’Ermita i ‘Solos’ de la Campana del Crist.
  • Glòria a l’entrar la imatge dins l’església.

Ermita de la Divina Pastora:

  • 13.00 hores. Vol
  • 19.00 hores, 19.15 hores i 19.30 hores. Tres vols d’avís a missa.
  • Glòria a l’eixir la imatge del Crist de l’Ermita i vols durant la Processó.

L’any passat, com a curiositat, cal recordar que Don Vicent va promoure que un nodrit grup de dones de Bétera s’encarregaren, durant la celebració de ‘La Pastoreta’, de traslladar a muscles la imatge del Crist de la Protecció, amb l’ajuda d’un altre grup de voluntaris entre els quals es trobaven membres de Fogoners i dels Majorals 2018.

Aquesta era la primera volta en la Comarca del Camp del Túria, que les dones eren les portants. Aquestes va traslladar-lo fins a l’església dels Desemparats, on va ser rebuda pel capellà retor D. José Martínez, qui emocionat comentava: “44 anys després d’estança a Bétera és la primera volta que veig entrar al Crist de la Protecció en aquesta església”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment