El curs escolar va arrancar ahir dilluns en escoles i instituts amb uns 776.559 alumnes de 2n cicle d’Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i cicles formatius. La mitjana d’alumnes per aula se situa en el 21,9 %. Així mateix, es disposa de 1.801 aules més que en l’anterior legislatura.

Pel que fa al professorat, les xifres ascendeixen a 69.871 docents, la xifra més alta registrada fins ara, sent 6.051 mestres més que en l’anterior legislatura.

Així ho manifestaven la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el conseller d’Educació, Vicent Marzá, durant la seua visita a centres.

Segons les dades, mitjançant el Pla ‘Edificant’ s’han delegat competències a 99 ajuntaments i s’hi han adjudicat ja 272 milions d’euros per a millorar 208 centres educatius, dels quals 49 són de nova construcció.

El responsable d’Educació va explicar també que ara es compta amb més de 1.800 aules més, i 40.000 xiquetes i xiquets més amb beca de menjador perquè les seues condicions socials siguen dignes; a més de les més de 424.000 xiquetes i xiquets que fan ús dels bancs de llibres gratuïts.

Vicent Marzà va afegir que “anar cobrint les urgències de professorat i les condicions socials d’accés al sistema educatiu valencià, així com la millora constant de les infraestructures escolars mitjançant “Edificant”, fa que puguem dedicar-nos més a la renovació pedagògica a l’aula i a augmentar també l’escolarització de 0 a 3 anys”.

Referent a això, la vicepresidenta del Consell va reflexionar sobre el fet que, en aquests tres anys, “s’ha parlat molt del fonament, de la rajola, de la pedra”, un assumpte que “està en vies de solució”, ja que s’ha reduït a la meitat el nombre de xiquetes i de xiquets que estan en barracons. Es tracta, per tant, d’un fet que “no ens preocupa perquè, amb el Botànic al capdavant del Govern valencià, el tema dels barracons és una carpeta tancada, i a tot allò que ja està construït cal sumar allò que està en procés de construcció”.

Ajudes a Universitats

D’altra banda, en matèria d’Educació, cal recordar que en el passat Ple del Consell es va acordar autoritzar la distribució de 8,5 milions d’euros corresponents a la línia pressupostària de compensació de la reducció de taxes universitàries del curs 2017-2018, que té com a beneficiàries les universitats públiques de la Comunitat Valenciana.

La finalitat d’aquesta línia pressupostària és compensar a aquestes per la reducció del preu del crèdit en primera matrícula en ensenyaments de grau i màster, tant per als estudis de màster que habiliten per a l’exercici d’activitats professionals regulades a Espanya o amb preu equiparable, com per als estudis de màster no compresos en el grup anterior.

Així, la Universitat de València rebrà 3.140.054 euros; la Universitat Politècnica de València, 1.904.209 euros; la Universitat d’Alacant, 1.547.754 euros; la Universitat Jaume I de Castelló, 882.741 euros, i la Universitat Miguel Hernández d’Elx, 1.015.370 euros.

Curs escolar a Bétera

En el cas de Bétera, 1.600 alumnes d’Infantil i Primària i 1440 alumnes d’ESO han començat el Curs en els col·legis de la localitat.
Aproximadament 700 alumnes estudiaran aquest curs Infantil i Primària en el col·legi públic Camp de Túria i uns 400 en el centre públic Lloma del Mas; i 1.200 alumnes ho faran en l’IES Les Alfàbegues. També més de 700 alumnes han començat el curs en els centres concertats de Marquès de Dosaigües i Nostra Senyora del Carme.
És el primer curs que les dues escoletes municipals, Josefa Guardiola i Xiquets, tenen aules gratuïtes de 2 a 3 anys. En total hi ha 4 grups amb 20 places per grup de les quals s’han cobert 70 i encara hi ha 10 per cobrir pel que queden vacants per a aquells pares que estiguen interessats.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment