Ni la tronada ni la pluja caiguda a la vesprada d’aquest dilluns a Bétera va impedir que la imatge del Santíssim Crist isquera de l’Ermita del Calvari a l’hora prevista, per a ser traslladada cap a l’església de la Puríssima.

Al voltant de les 20.00 hores, després de la missa en honor al Crist, aquest eixia per les portes del Calvari del municipi portat per voluntàries i voluntaris. Agrupacions i entitats locals feien possible que se celebrara aquesta tradicional processó, la qual va ser recuperada fa uns anys. Així, Obreres i Majorals de diversos anys, membres de les penyes coeteres (Amics del Coet, Vol Lliure i Fogoners), entre altres, van ser els portadors. Cal mencionar que és la segona vegada que dones del municipi porten al Santíssim Crist de la Protecció.

D’altra banda, un bon nombre de veïnes i veïns de la població desfilaven davant la imatge ciri en mà i, molts també, amb paraigües a l’altra mà per si de cas el cel es tornava a manifestar.

Don Vicent Font, retor de la Puríssima anava darrere el Sant, al qual li seguien també autoritats municipals i la colla de Dolçaina i Tabal Che que Burrà.

El Sant va recórrer el carrer Marqués de Dos Aigües en direcció a la Glorieta, baixant pel carrer Calvari cap al carrer Colón i Les Alfàbegues fins a arribar a la placeta del Sol i finalment a la plaça de l’església, entrant per la porta gran de la parròquia.

Durant aquests dies es portarà a terme el tridu. Per finalitzar, el pròxim dissabte s’oferirà una missa major per la salut dels malalts de càncer, a les 19.00 hores, i la processó de pujada de la imatge a l’Ermita del Calvari al voltant de les 20.00 hores.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment