El director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha anunciat la construcció d’itineraris de gran longitud segregats de les carreteres per a millorar la seguretat viària dels ciclistes. A més a més, ha avançat que la Conselleria està ultimant el document que recull les recomanacions per a la millora de la dita seguretat en les carreteres de la Comunitat Valenciana.

Aquestes actuacions les ha presentades Domingo en la segona reunió del comité tècnic per al seguiment del ‘Llibre blanc’ sobre protecció de les persones usuàries de la bicicleta en la Comunitat que estableix les actuacions a desenvolupar pels organismes del comité a curt, mitjà i llarg termini.

Segons ha informat Domingo, durant la trobada interdepartamental s’ha revisat l’estat de les actuacions contemplades en el full de ruta del ‘Llibre blanc’ i s’han formulat noves propostes, entre les quals ha esmentat “la redacció d’una guia de recomanacions per a la circulació de ciclistes per carretera, establint una estratègia per a formació i conscienciació orientada a la protecció de ciclistes en el nostre viari”.

El full de ruta del ‘Llibre blanc’ sobre protecció de les persones usuàries de la bicicleta en la Comunitat contempla 46 actuacions agrupades en huit capítols, tals com la normativa, vigilància i sancions, campanyes, xarxa viària, o educació viària, entre altres.

Així, Carlos Domingo ha informat que la Generalitat ha finalitzat l’estudi per a completar la xarxa d’itineraris no motoritzats i la redacció dels projectes per a la seua execució. A més, “la Conselleria d’Obres Públiques planificarà la connexió dels trams necessaris per a constituir itineraris de gran longitud en la Comunitat, segregats de les carreteres per a aconseguir una major protecció al ciclista”, ha indicat.

Finalment, Domingo ha presentat els mapes d’accidents de trànsit de la Comunitat en els quals s’han vist implicats ciclistes, “com a eina informativa i d’anàlisi per a col·lectius i usuaris, i que ja es poden descarregar de la web de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori”. A més, ha afegit que s’està elaborant un document que recull les recomanacions per a la millora de la seguretat viària dels ciclistes en les carreteres de la Comunitat, “en avançat estat de redacció”, ha puntualitzat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment